Tranebærsaus

Torsdag 23.november er det Thanksgiving i USA – og da vil det være feiring i mange amerikanske hjem med kalkun og tranebærsaus på bordet.

Thanksgiving er rett og slett en høsttakkefest – og Black Friday kommer dagen etter. Det er en årlig handledag, og den markerer også starten på julehandelen i USA.

Black Friday har gjort sitt inntog i Norge også, men personlig skulle jeg nok ønske at det heller var Thanksgiving vi hadde adoptert. Uansett er det mulig å lage den gode maten, og en enkel og deilig cranberry sauce kan brukes til langt mer enn kalkun.

Tranebær kan minne litt om tyttebær, og denne sausen med rødvin, sukker og appelsin er både syrlig og søt. Og nydelig til all slags kjøtt!

Dessuten er den laget i en fei. Hva mer kan man egentlig be om?

(Bærene får du f.eks. kjøpt hos Meny. En eske er akkurat nok til denne oppskriften som er regnet til 4-6 personer)

      

Nok til 4-6 personer som tilbehør

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 15 minutter

Dette trenger du

4 dl sukker
2 dl rødvin
3 ss ren appelsinjuice, uten tilsetningsstoffer
350 g tranebær
2 ts finrevet appelsinskall

Slik gjør du

Kok opp sukker, vin og appelsinjuice i en gryte.

Tilsett tranebær og appelsinskall når sukkeret er oppløst, og kok opp igjen. Kok uten lokk i ca. 5 minutter til du hører at skallene på bærene begynner å sprekke.

Ta gryten vekk fra kokeplaten og la blandingen kjøle ned.

Server tranebærsausen varm eller kald.

Denne sausen vil også holde seg bra i 4-6 uker i kjøleskapet.

#tranebær #cranberry #thanksgiving

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg