Tzatziki

Denne yoghurtbaserte greske sausen/dippen er et naturlig følge til for eksempel kjøttboller. Men den kan brukes til mye annet også, jeg liker den godt som saus til grønnsakskarbonader og ris.

Kjøp gresk, tyrkisk eller russisk yoghurt naturelle. Den er mye tykkere enn den vanlige yoghurten.


 

Fra kjøkkenbenk til tapasbordet 10 minutter.

Dette trenger du

5 dl yoghurt naturelle
1 agurk
3 fedd hvitløk, finrevet
1 ss olivenolje god olje, ikke gammel og besk
1 skvis sitronjuice
1/2 ts salt

Slik gjør du

Finn frem ingrediensene.

Skrell agurken, kast skallet. Riv resten grovt på et rivjern.

Gjør dette på et kjøkkenhåndkle, og pakk den revne agurken godt inn. Skvis ut så mye vann du klarer av agurken gjennom håndkleet.

Bland sammen med resten av ingrediensene i en bolle.

Tzatziki holder seg en ukes tid i kjøleskapet i tett beholder.

 

#tzatziki #greskdip #gresksaus #yoghurtnaturelle #yoghurt #tilbehør #tapas

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

3 thoughts on “Tzatziki

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top