Waldorfsalat

Det nærmer seg nyttår, og da begynner jeg å tenke på Waldorfsalat. Det er bare noe med nyttår og Waldorfsalat. Enten som tilbehør til f.eks. kalkun, eller som del av en buffet. Waldorfsalat hører med.

Her kommer en variant med granateple, som jeg synes  rett og slett blir så ufattelig pen! Og det passer jo fint til en stivpyntet aften.

Nok til en stor bolle.

Fra kjøkkenbenk til nyttårsmunn, 15 minutter.

Dette trenger du

1 pk majones
1/2 beger lettrømme
1 1/2 dl kremfløte
4 epler
2 never valnøtter
30-40 druer
2 stenger med stangselleri 
1 granateple

Slik gjør du

Stivpisk fløten og bland inn majones og rømme.

Kutter epler og druer i smått og bland inn i kremblandingen.

Bland også inn små biter av selleristang og valnøtter. Spar litt nøtter og druer til pynt.

Skalper granateplet indianer-style. Brett og brekk av topplokket.

Skjær ut resten av  den hvite kjernen i midten, så det blir en liten grop. 

Frøene ligger i kamre som du ser på bildet, så bruk en skarp kniv og skjær et snitt i skallet langs hver kammervegg fra toppen til bunnen av eplet.

Så er det bare å brekke ut granateplet fra gropen i toppen. Det går ganske lett, det er ikke noen vits i å ta hardt i.

Du kan skjære av hver vinge og snu den for å banke på skallet slik at  frøene ramler ned i håndflaten din, eller i en bolle.

Eller du kan pirke frøene forsiktig løs.

Ha i så mye granateplefrø du ønsker, og spar noen til pynt.

Sånn!

 

#waldorf #waldorfsalat #salat #tilbehør #nyttårsmat   

2 kommentarer
    1. Hos oss er kalkun og Waldorfsalat julemat. Bare fordi ingen liker feit ribbe eller pinnekjøtt. Lutefisk er også neimat.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg