Dette er en oppskrift som er gull verdt. Rask, spicy og god middag på 20 minutter. Like god på fredag som på en mandag.
Her kan du også bare tilpasse mengden nudler til antall og alder, mine to på 6 og 8 år spiser f.eks. ikke så stor porsjon. Jeg tar også av litt av kjøttet før jeg blander inn den spicy sausen, så får de nudler og kjøtt med rene smaker – mens mor og far mesker seg med alle de asiatiske smakene.
Prøv denne!
Eller prøv en annen av oppskriftene på bloggen via matappen min: Siris matapp. 🙂
Nok til 4 (2 små og 2 større)
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter
Dette trenger du
1 pakke kjøttdeig av svin, 400 gram (eventuelt en annen type kjøttdeig)
200-400 gram risnudler, gjerne litt store
2 ss finrevet ingefær
3 finhakket hvitløksfedd
1 finhakket rød chili
1/2 dl søt chilisaus
1/2 sl oystersaus
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
2 stilker vårløk
koriander/sesamfrø til garnityr hvis du vil
olje til steking
Slik gjør du
Sette stekepanna på middels lav varme.
Finhakk og riv chili, hvitløk og ingefær.
Surr dette i olje i stekepanna til det blir litt gyllent. Ta det ut av panna igjen.
Stek kjøttdeigen, gjerne halvparten av gangen. Pass på at den blir smuldrete og fin, og får litt farge. I mellomtiden varmer du vann og koker nudlene etter anvisning på pakka.
Bland sammen de fire sausene.
Når kjøttdeigen er stekt har du chili/hvitløk/ingefær-blandingen tilbake sammen med kjøttet, og blander sausene i.
Server gjerne med litt koriander, finhakket vårløk og sesamfrø hvis du har.
1/2 sl oystersaus…ble litt usikker, så gikk for 1/2 ss. Er det riktig? Ble ihvertfall veldig godt:)
Guri: jeg tror faktisk jeg brukte 1/2 dl, men så lenge det smakte godt er jo det absolutt det viktigste!:-D