Da jeg var liten var sopp noe av det verste jeg visste. Ingen smak og merkelig konsistens. Nå synes jeg sopp er utrolig godt, gjerne bare surret i litt smør i panna sammen med salt og pepper. Godt til alt kjøtt, egentlig.
Cowboyen min er ikke bestandig så begeistret for grønnsaksdelen av måltidet, og sopp er ingen favoritt. Det eneste han misliker sterkere er brokkoli, tror jeg. Men denne sausen var en innertier. Ikke så rart. Den er helt nydelig – og kanskje passer den ekstra godt til en svinefilet.
Og det skader jo heller ikke at den er enkel å lage!
Nok til 4
Fra kjøkkenbenk til middagsbord 40 minutter
Dette trenger du
1 svinefilet (ytre- eller indrefilet) 500-800 gram (for oss som er 2 voksne og 2 ganske små holder det med 500-600 gram)
1 løk
1 hvitløksfedd
300 gram sjampinjong eller annen sopp, eller en miks
1 beger lett creme fraiche, 3 dl
2 ss soyasaus
salt
pepper
poteter
grønnsaker, for eksempel grønne bønner eller lignende
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader. Gni svinefileten inn med salt og pepper. Brun den rask i panna på middels høy varme til den har fått litt farge på begge sider. Ha den i en ildfast form, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter.
Finhakk løk og hvitløk. Brun lett i en panne på middels varme. Ha over i en gryte.
Skjær sopp i skiver eller båter. Brun den også lett i smør og ha over i gryta sammen med løken.
Rør inn Crème Fraîche og soyasaus. Smak til med salt og pepper. La soppsausen koke i et par minutter på middels varme. Synes du sausen blir for tykk, sper du på med litt melk eller vann.
Når svinefileten har stekt i 25 minutter, lar du den hvile i folie i 5-10 minutter før du skjærer den i skiver.
Det er godt med potet og brekkbønner ved siden av. For eksempel. 🙂
Lagde dette nå i helgen, knallgodt👌 Takk for at du deler mange inspirerende oppskrifter👍
Turid: tusen takk til deg for hyggelig tilbakemelding!:)