Svinefilet med soppsaus

Da jeg var liten var sopp noe av det verste jeg visste. Ingen smak og merkelig konsistens. Nå synes jeg sopp er utrolig godt, gjerne bare surret i litt smør i panna sammen med salt og pepper. Godt til alt kjøtt, egentlig.

Cowboyen min er ikke bestandig så begeistret for grønnsaksdelen av måltidet, og sopp er ingen favoritt. Det eneste han misliker sterkere er brokkoli, tror jeg. Men denne sausen var en innertier. Ikke så rart. Den er helt nydelig – og kanskje passer den ekstra godt til en svinefilet.

Og det skader jo heller ikke at den er enkel å lage!

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 40 minutter

Dette trenger du

1 svinefilet (ytre- eller indrefilet) 500-800 gram (for oss som er 2 voksne og 2 ganske små holder det med 500-600 gram)
1 løk
1 hvitløksfedd
300 gram sjampinjong eller annen sopp, eller en miks
1 beger lett creme fraiche, 3 dl
2 ss soyasaus
salt
pepper

poteter
grønnsaker, for eksempel grønne bønner eller lignende

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader. Gni svinefileten inn  med salt og pepper. Brun den rask i panna på middels høy varme til den har fått litt farge på begge sider. Ha den i en ildfast form, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter.

Finhakk løk og hvitløk. Brun lett i en panne på middels varme. Ha over i en gryte.

 

Skjær sopp i skiver eller båter. Brun den også lett i smør og ha over i gryta sammen med løken.

Rør inn Crème Fraîche og soyasaus. Smak til med salt og pepper. La soppsausen koke i et par minutter på middels varme. Synes du sausen blir for tykk, sper du på med litt melk eller vann.

Når svinefileten har stekt i 25 minutter, lar du den hvile i folie i 5-10 minutter før du skjærer den i skiver.

Det er godt med potet og brekkbønner ved siden av. For eksempel. 🙂

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg