Noe av det beste ved å ha matblogg er tilbakemeldingene jeg av og til får fra lesere som har testet ut noen av oppskriftene. Det er ordentlig hyggelig, så bare meld i vei!
Enda bedre er det når en leser ønsker å dele en egen favorittoppskrift, som i dette tilfelle.
Hun kaller det for en pastasalat, men jeg får litt assosiasjoner til sunne retter når det heter salat. Og spiser du denne ryker det med en del kosemerker, for å si det med Grete Roede. Dette er kosemat. Det er helg, det er fest, det er gjest og i det hele tatt. Derfor har jeg omdøpt den til Skares syndige pasta.
Jeg serverte denne til en nevø. Han forsynte seg 3 ganger, og når det viste seg at det var rester nok i bunnen av bollen til å fylle ca 1 kaffekopp – tok han gladelig med seg dette hjem for å spise resten om kvelden.
Jeg skjønner han godt.
Hvis du mot formodning har rester til neste dag, kan denne også spises kald, f.eks. i en lunsjboks.
Takk for oppskriften, Marit!
(Og denne finner du selvsagt også på matappen min.)
Nok til 4-5 stk
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-30 minutter.
Dette trenger du
2 stk Tine kremost med urter
6 dl kremfløte
3-400 gram pastaskruer, eller penne
1-3 pk bacon – så mye dere liker, jeg kjørte på med 3 pakker a 100 gram
Sjampinjong f.eks. 4-5 store, eller dobbelt så mange små
1 -2 bunter brokkoli, hos meg holdt det med 1 denne gangen
parmesan, hvis du vil
Slik gjør du
Sett på vann til pasta, og finn frem resten av ingrediensene.
Skjær brokkoli i små buketter, og sjampinjongen i to eller fire. Begge deler skal stekes raskt i stekepanna på middels varme. Sjampinjongen skal bli sydenbrun og fin, brokkolien skal fortsatt være litt sprø.
Baconet kan du også ta i stekepanna, men jeg liker å spre det ut på et bakepapir, sette det midt i ovnen og skru på max varme (min går til 275 grader).
Pass på! Når ovnen blir god og varm, blir baconet fort sprøtt. Avkjøl litt før du klipper i biter.
Pastaen koker du etter anvisning på pakka.
Når sopp, brokkoli og bacon er ferdig, hiver du det i en gryte sammen med fløte og kremost. Gi et oppkok og rør ut osten i sausen.
Til slutt vender du inn den ferdigkokte pastaen.
Syndig og deilig!
#pasta #skare #maritskare #brokkoli #bacon #sopp #kremost #fløte #penne “kosemat #fysemat #oppskrift #helgemat
Hei! Denne var kjempegod og lettvint å lage:-) takk for deling av oppskrift!
Catrine: Ja, den er utrolig god! Glad du ble fornøyd.:-)
Det ser deilig ut.Jeg skal lage det i morgen 🙂
Tusen takk for deling 🙂
Adriana Eriksen: Kos deg!:-)
Så veldig godt ut. Vi skal prøve denne, men med selvplukket sopp fra skogen i stedenfor champignon. Det er mye steinsopp i skogen i år!
Dag Duckert: Høres utrolig godt ut!:-)
Kan j bruke matfløte?
Tenkte å prøve denne idag:) du har jo så mye deilig på bloggen din og instagram.
Carina: Jada, matfløte går sikkert helt fint! Så hyggelig at du finner noe du liker!:)
Når du setter bacon på bakepapir i ovnen, spruter det ikke masse “vann/fett” i ovnen? Har du noe tips på hvordan man unngår det?
Linda: hei! Nei, det har jeg ikke opplevd. Det blir ikke noe søl i det hele tatt, faktisk.:)
Takk for nydelig oppskrift! Lettvint å lage og deilige smaker sammen! Denne må deles 🙂
Lene Strømstad: Så gøy at den ble en hit!:)
Hei kan man ha i krydder kremost også og med kylling?
skal lage til 6 stk i klubb
Anna: det tipper jeg blir veldig godt!:)
Hei, jeg har lyst til å prøve dette på fredag, men jeg har en samboer som ikke liker sopp:( Er det noe annet du kan anbefale meg å ha i?
Sildenafil 20 Mg Without Perscription Canadian Health And Care Mall Discount Cheap Stendra Internet Ups [url=http://drugsed.com][/url] Tarif Cialis 5mg