Lasagne med bacon og sopp

Nå bugner det av sopp i skogen, og finner du kantarell – også kjent som skogens gull – kan du bare glede deg. Det er lite som er så tilfredsstillende som å lage mat av noe man har høstet, fisket eller plukket selv. Da smaker maten ekstra godt!

Som for eksempel denne lasagnen med bacon og sopp. Min cowboy er ikke så veldig begeistret for soppens konsistens, men denne lasagnen gikk ned på høykant. Den er rett og slett veldig god. Bacon, sopp og løk lagvis med hvit saus og lasagneplater. Toppet med parmesan. NAM! 

Og fortvil ikke, har du ikke anledning til å plukke soppen selv, kan du få tak i masse god sopp i butikken nå. Og syns du kantarell blir i dyreste laget har jeg prøvd å lage denne med kun sjampinjong også – og det ble knallgodt! Server den til familien på helt vanlig tirsdag – eller lag den til gjester. 

Oppskrift og fremgangsmåte finner du også på min matapp APPETITT – sammen med over 100 andre forslag til middagsretter du kan lage.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 40 minutter. (Denne kan du også gjøre klar dagen eller noen timer i forveien, og bare sette i stekeovnen rett før dere skal spise).

Dette trenger du

400-500 gram sopp, gjerne en miks av typer
200-250 gram bacon, gjerne den tykke jakt/skogsbacon-typen
1 løk
3 ss smør/plantemargarin rause skjeer
3 ss hvetemel rause skjeer
3-3 1/2 dl melk 
1 ss dijonsennep kan droppes, men jeg anbefaler å ha den med
1 ts salt
1 ts pepper
lasagneplater ca 1/2-1/3 pakke
parmesan, så mye du har lyst på, men i hvert fall ca 50 gram

Slik gjør du

Sett stekeovnen på full guffe. (Min går til 275 grader.) Legg bacon på bakepapir og sett det midt i ovnen med en gang, selv om ikke ovnen er varm ennå.

Pass på – når stekeovnen er skikkelig varm, blir baconet fort ferdigstekt. Da kan du ta det ut, og justere varmen ned til 220 grader.

Lag hvit saus av å smelte smør/plantemargarin i en kjele på middels lav varme. Så fort det er smeltet kan du piske inn melet til en fin, gul grøt.

Sped på med litt og litt av melken til en tykk, fin saus. Sped på i 3-4 omganger, og la det tykne mellom hver gang.

Til slutt pisker du inn dijonsennep og salt og pepper. Sennepen gir en god fylde til sausen uten at det smaker særlig sennep likevel. 

Skjær soppen i mindre biter, og surr den i stekepanna på middels varme, til den får litt stekeskorpe her og der. Pass på at det ikke er så mye i stekepanna på en gang.

Løken skal også skjæres i smått og blankes myk og fin i stekepanna på middels varme.

Skjær eller klipp det ferdigstekte baconet i biter også, og bland bacon, sopp og løk i en bolle.

Ha et lag med lasagneplater i bunnen på en vanlig ildfast form. Ha ca 1/3-del av sopp-blandingen over.  

Så har du 1/3-del av sausen over.

Gjenta med plater, soppblanding og saus i 2 runder til.

Øverst har du et nytt lag med lasagneplater + finrevet parmesan over platene.

Stek på 220 grader i 20 minutter.

Her er lasagnen ferdig.

Spis den som den er, eller server med godt brød og/eller salat ved siden av.

 

#lasagne #sopp #kantarell #Baconogsopplasagne #bacon #middag #hverdagsmat #festmat #helgekos 
 
 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg