Klassisk biff med tilbehør som bernaise og favorittpoteter er aldri feil. Men ofte blir det et veldig mektig måltid. Denne biffretten er av det litt lettere slaget, men jammen ganske digg den også.
Saftige biffstrimler med råstekt selleri og brokkoli – sprinklet med cashewnøtter og med en hot dip av creme fraiche tilsatt litt pepperot. NAM!
Server gjerne sammen med ris eller quinoa, eller for eksempel denne utrolig gode blomkålmosen.
Husk at det er en fordel for kjøttet at det ligger i romtemperatur en halvtimes tid før du skal steke det. Så ta det ut av kjøleskapet i god tid.
Denne kjappe og enkle retten finner du selvsagt også på min matapp. Appen kan du bruke til inspirasjon, som kokebok og som handleliste.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord 30 minutter.
Dette trenger du
1 ss olje
50 gram cashewnøtter, gjerne usaltede
400 gram biffkjøtt
1 brokkoli
4 stilker stangselleri
1,5 dl kjøttbuljong (1/2 terning pluss vann)
2 ts pepperrot (eller mer hvis du vil)
4 ss creme fraiche, gjerne lett creme fraiche
Slik gjør du
Rist nøttene i litt olje i stekepanna. Sett til side.
Stek biffstrimlene på høy varme. La de bli litt godt brune på alle kanter og pepre underveis.
Ta ut kjøttet, og stek biter av brokkoli og selleri i et par minutter også.
Ha buljingen over grønnsakene. La putre i et par minutter til.
Bland creme fraiche og pepperrot.
Ha kjøttet tilbake i panna sammen med grønnsakene.
Sprinkle over nøttene og server sammen med dippen og tilbehøret ditt.
Ferdig!
#biff #biffogbrokkoli #middag #middagstips #cashewnøttene #mat
maten man blir sulten av:)