Jeg elsker sjokolade. Så og si all sjokolade. Mørk, lys eller hvit.
Så for meg (og jeg regner med andre sjokoladeelskere) er dette en perfekt dessert.
Silkemyk hvit sjokolademousse toppet med friske bær. (Hvis du elsker krem i tillegg – er det ingenting i veien for å toppe med en dært med krem også.)
Denne kan du med fordel lage ferdig dagen før, så gjør det middagen mye enklere for deg. Bær (og eventuelt krem) legger du på rett før servering.
Nok til 4
Fra kjøkkenbenk til middagsbord 30 minutter pluss avkjøling. (Minst en time ? men gjerne flere eller over natta.)
Dette trenger du
200 gram hvit sjokolade
2 eggeplommer
2 ss sukker
2, 5 dl kremfløte
friske bær
mynte eller sitronmelisse
Slik gjør du
Hakk sjokoladen i biter og ha i en bolle.
Pisk eggeplommer og sukker lysegult.
Varm opp ½ dl av kremfløten i en gryte på lav varme.
Hell den varme fløten forsiktig i eggeblandingen, rør hele tiden.
Ha eggeblandingen med fløte tilbake i kjelen, og rør til det tykner, det går ganske fort.
Ha sjokoladen i kjelen, og rør til den er helt uten klumper. Ta gjerne kjelen av varmen mens du gjør dette, pass i hvert fall godt på at det ikke blir for mye varme. Ta den av varmen når den er uten klumper.
Stivpisk 2 dl med fløte.
Vend først halvparten av kremen godt inn i sjokoladeblandingen, før du vender resten inn.
Fordel i fire serveringsglass eller boller, og sett kjølig med folie over. Minst en time, men helst mer.
Server med friske bær og mynte eller sitronmelisse.