For en liten stund siden la jeg uten denne deilige paien med fetaost og spinat.
Her kommer søsteren.
Har du poteter igjen etter middagen? Mos de og ha de i en pai sammen med olivenolje, løk og litt krydder. Dette blir restemat med klasse!
Nok til en pai
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 1 time (hvis du har ferdigkokte poteter) . Paien skal steke i 35-40 minutter av disse. Men du kan f.eks. gjøre den klar om kvelden, og steke den når du kommer hjem dagen etter.
Jeg bruker miks til paideig. Ferdig paideig er dobbelt så dyrt, og å lage paideig selv tar mye lengre tid.
Dette trenger du
1 pk paideig
4-5 ferdigkokte poteter
1-2 løk
3 ss oliveolje
1/2 dl melk
1,5 dl finhakket persille
1/4 ts kajennepepper
salt og pepper
Slik gjør du
Denne bruker jeg. Den står i melhylla, og skal bare tilsettes litt vann. Deigen blir veldig smidig og fin å jobbe med, og etter at du har kjevlet den ut kan du legge den i en paiform. Blir det et hull, kan du bare ta noe fra kanten å lappe med. Det funker fint.
Slik! (Følg stekeinstruksjonene på pakka)
Mos de ferdigkokte potetene med en gaffel. Skjær løk i biter, og fres i olje et par minutter i stekepanna.
Bland poteter, løk, melk, krydder, persille og litt mer olje.
Fordel fyllet i paien og stek etter anvisning.
Aiaiaai – dette er godt!
Hvor er løken i oppskriften?
Inger: Se den hadde falt ut! Tusen takk for at du sa i fra.:) Vennlig hilsen Siri