Vinking i vinduet. De første vennene, de gode fangene. Lære å smøre skiva selv, lære å vente på sin tur. Gå på tur – i refleksvest, bundet sammen. Karneval, disco og bursdagsfeiringer. Julepynt, påskepynt, perling og 1000 tegninger. Diverse uidentifiserbare gjenstander i brettet papir. Snørr, tårer og skrubbsår. Sand i skoa og grus i lomma. Febersøvn under et pledd på sofaen. Huske ha-med-dag, tørre klær, varme klær og lette klær. Blide voksne, strenge voksne, trygge voksne. Nå er det slutt.
Tusen takk til alle de fine, gode folka som har vært i «våre» barnehager på Gladenga og Kampen i Oslo og i Skriverstua hjemme i Tvedestrand. Dere har satt spor hos store og små!
Nå tar både folk og blogg sommerferie. Alle er tilbake i august, håper vi.:)
God sommer til alle!
Nok til ca 16 rundstykker
Fra kjøkkenbenk til heldig munn, 10-15 minutter å lage deig, 45 minutter heving + 10 minutter etterheving. Hvert brett trenger ca 12 minutter i ovnen.
Dette trenger du
75 gram smeltet smør
1/2 ts salt
1 pakke fersk eller tørr gjær (50 gram eller en pose)
5 dl melk, lettmelk eller helmelk
2 raspet gulrøtter
2 dl havregryn
10 dl hvetemel
Slik gjør du
Varm melken til den er lunken, ca 37 grader.
Pisk inn gjæren.
Bland det tørre i en kjøkkenmaskin eller stor bakebolle. Mel, havregryn og salt.
Hell i melkeblandingen og smeltet smør. Bland godt.
Skrell og ha raspet gulrot i deigen.
Sånn! Nå skal den heve i 45 min. Sett den lunt under ett kjøkkenhåndkle.
Da er den fluffy og fin.
Rull ut ca 8 boller på hvert brett. Deigen er litt klissete, så bruk gjerne litt mel på hendene.
Etterhev under håndkleet i ca 10-20 min. Sett stekeovnen på 220 grader.
Et triks er å bruke epledeler på rundstykkene, så får de et artig mønster.
Stek i 10-12 minutter.
Myke, gode rundstykker til alle!
Åh disse ser helt nydelige ut! Elsker både gulerotbrød og rundstykker, disse må jeg prøve!
Marte Pedersen: Da havner nok disse på favorittlista.;-)
Mmmhh, disse må prøves! Det virker jo faktisk enkelt nok til at JEG kan klare det uten for mye om og men 🙂
De ser utrolig gode ut! Dette må jeg prøve 🙂
Lizbeth Osnes – Behind the scenes: det skal være mulig for de fleste å få til!:)
Charlotte Hagen Edvardsen: De er veldig enkle, og veldig gode.:)
Dette ser godt ut! noe jeg skal prøve 🙂
Kaja Borgersen: da håper jeg de faller i smak.:)
Disse så kjempe gode ut. Så de må jeg teste ut.
Takk for at du deler.
Klem Christina
Christina: håper det smaker!:)
Det ser jo både godt, lekkert og sunt ut! 🙂 Hmmm.. Nam nam med gulrot. 🙂
KostholdsBloggeren: jepp!!:)
Online Scrips Hair Loss Propecia [url=http://cialonlineno.com]cialis[/url] Cialis Farmatodo Elocon