En enkel tomat- og mozarellasalat er digg – særlig hvis den har fått litt nykvernet pepper og noen drypp av litt god olivenolje over seg. Pluss noen basilikumblader. Også tar det jo ikke mer enn 5 minutter å lage den.
Her kommer en variant som har litt mer sus over seg – og som krever litt mer tid. Ikke så mye mer arbeid, men løken bør stå å godgjøre seg en stund.
Denne dukket opp i et matblad, men der fikk den følge av litt chilimarinert mørbrad. Sikkert kjempegodt det også, men da blir det jo nesten som en egen hovedrett. Dette holder for meg. Hvis du vil ha en dip/dressing ved siden av, lag gjerne denne fantastiske pestoen.
Du kan jo lage så mye eller lite du vil, men denne porsjonen holder til en litt høy salat i en vanlig ildfast form, eller du kan spre den ut på et stort fat.
Dette trenger du
5-6 store plommetomater/klasetomater
1-2 pakker mozarella a 125 gram (jeg bruker to)
1 avocado
1/2 agurk
basilikum
salt og pepper
Løkvinaigrette:
1 rødløk
2 ss eplecidereddik
3 ss rapsolje eller Vita-olje
salt og pepper
Slik gjør du
Start med vinaigretten.
Skjær løken i tynne, fine ringer/skiver og ha i en bolle sammen med resten av ingrediensene. 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper holder. Bland godt. La stå i minst to timer, men gjerne litt til hvis du har tid.
Legg tomater i skiver i bunnen av formen/fatet.
Legg skiver av agurk og avocado oppå tomatene.
Riv mozarellaen i biter over, og salte og pepre litt. Ha løkvinaigrette over, og pynt med basilikumblader. Rikelig med basilikumblader.
#tomat #mozarella #salat #tomatogmozarellasalat #løkvinaigrette #italiensk #oppskrift #mat
Cialis Y Cocaina [url=http://catabs.com]priligy barcelona[/url] Levitra Doses Viagra Kostenlos Testen