Er det reker igjen? Bruk dem til å lage denne familievennlige amerikanske klassikeren med en skalldyrsvri.
Norsk-amerikaneren Sweet Paul har en oppskrift på denne med hummer, men reker får da jammen holde, tenker jeg. Du kan selvsagt bruker fiskebiter eller annen type skalldyr hvis du vil.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord 45 minutter.
Dette trenger du
4-500 gram pasta f.eks. rør eller skruer
3-400 gram reker eller mer eller mindre
2 sjalottløk
2 ss smør
2 ss hvetemel
250 gram revet gulost gjerne en miks av typer
5 dl lettmelk
2 ts dijonsennep
salt og pepper ca 1 ts av hvert + salt til pastavannet
gressløk hvis du har/vil
Slik gjør du
Kok pasta etter anvisning på pakka. Sett stekeovnen på 175 grader.
Smelt smøret på middels lav varme i en romslig gryte.
Surr hakket sjalottløk i smøret til den er blank og myk.
Tilsett mel, og pisk til du har en fin, gul grøt.
Spe på med melken – litt og litt – mens du pisker konstant (hvis du syns det er vanskelig å få til hvit saus uten klumper, er et husmortriks å varme melken før du sper sausen med den).
Pisk inn sennep, salt og pepper.
Ta kjelen av varmen og rør inn all osten.
Bland inn reker, og bland sammen med pasta.
Stek i 20-25 minutter til overflaten er gyllen og fin.
Server gjerne med gressløk. Dinner time!
#macncheese #kapteinensmacncheese #sjømat #reker #pasta #oppskrift #middag #spagetti
Propecia Espana Efectos Secundarios Cialis Verschreiben Lassen [url=http://leviinusa.com]pharmacy prices for levitra[/url] Kamagra 100 Kaufen Keflex Upper Respiratory Infection Cialis E Psicofarmaci