Pølsegrateng

Rekk opp hånda de som ikke liker pølsegrateng.  

Dette er kjapp, familievennlig og grei middag – enten det er ferie eller hverdag. Har du hatt grillfest er det også en fin måte å bruke opp eventuelle pølserester eller andre kjøttrester.

Ønsker du en litt mer sausete grateng, kan du ha i litt melk eller fløte også. Jeg pisker ut et beger creme fraiche med 2 dl lettmelk.

Denne og over 100 andre hverdagsmiddager finner du også på min matapp. Da kan du bruke smarttelefonen din både som handleliste og kokebok, dessuten kan du prøve lykken på appen hvis du ikke helt vet hva du har lyst på til middag. Du kan også favorittmarkere de oppskriftene du bruker mest.   

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Dette trenger du

4-600 g kjøttpølse, f.eks. 1 pakke kjøttrik middagspølse
500 gram pasta, kort type, f.eks. rør eller skruer
1 purre
1 beger creme fraiche
eventuelt 2 dl melk eller fløte, eller en blanding
1 ts salt
1 ts pepper
revet ost, ca 200 gram
 

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 230 grader.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Skjær pølsene i biter.

Skjær purre i smått.

Bland sammen pølse, purre, pasta, salt og pepper i en form.

Hell over creme fraiche/melk.

Strø over så mye ost du vil ha. 

Stekes i 10 minutter på 230 grader.

Sjekk den gratengen, da!!! Og ha gjerne litt salat ved siden av.:)

#pølsegrateng #pølse #grateng #middag #oppskrift #mat #pasta #pastagrateng #pølseform #pastaform

Print

15 kommentarer

Siste innlegg