Pølsegrateng

Rekk opp hånda de som ikke liker pølsegrateng.  

Dette er kjapp, familievennlig og grei middag – enten det er ferie eller hverdag. Har du hatt grillfest er det også en fin måte å bruke opp eventuelle pølserester eller andre kjøttrester.

Ønsker du en litt mer sausete grateng, kan du ha i litt melk eller fløte også. Jeg pisker ut et beger creme fraiche med 2 dl lettmelk.

Denne og over 100 andre hverdagsmiddager finner du også på min matapp. Da kan du bruke smarttelefonen din både som handleliste og kokebok, dessuten kan du prøve lykken på appen hvis du ikke helt vet hva du har lyst på til middag. Du kan også favorittmarkere de oppskriftene du bruker mest.   

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Dette trenger du

4-600 g kjøttpølse, f.eks. 1 pakke kjøttrik middagspølse
500 gram pasta, kort type, f.eks. rør eller skruer
1 purre
1 beger creme fraiche
eventuelt 2 dl melk eller fløte, eller en blanding
1 ts salt
1 ts pepper
revet ost, ca 200 gram
 

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 230 grader.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Skjær pølsene i biter.

Skjær purre i smått.

Bland sammen pølse, purre, pasta, salt og pepper i en form.

Hell over creme fraiche/melk.

Strø over så mye ost du vil ha. 

Stekes i 10 minutter på 230 grader.

Sjekk den gratengen, da!!! Og ha gjerne litt salat ved siden av.:)

#pølsegrateng #pølse #grateng #middag #oppskrift #mat #pasta #pastagrateng #pølseform #pastaform

Print

15 kommentarer
    1. Hei Siri.
      Takk for at du deler dine oppskrifter! Nydelig mat så langt denne uka 🙂
      Når legger du ut ukemeny for neste uke? Greit å vite i forhold til handling..

    2. bente: Hei Bente! Takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg bruker å legge ut ny meny hver søndag. Folk har litt ulikt handlemønster, så det er vanskelig å treffe så det passer for alle. Hvis du f.eks handler på lørdager, kan du eventuelt velge å “henge etter” en uke.;-) Siri

    3. Hei igjen 🙂
      Tusen takk for tipset, da er menyer og handleliste for uke 17 skrevet ned for lørdagens handel 🙂
      Gleder meg!
      Bente

    4. Denne var kjempegod! Hadde den til middag og alle likte det, vi var 9 stk i dag 😉
      Jeg kokte gulrøtter og blomkål i tillegg, ble veldig bra 🙂
      Takk for gode oppskrifter!
      @mrsandreassen

    5. Pølsegrateng og pølsegrateng.. Først og fremst skal den inneholde hjennelaget potetstappe, røkt paprika, og Jarlsberg. Gjerne med litt hjemmelaget ketsjup ved siden, og et godt dryss oregano. Ellers o.k.

    6. Denne var god og lettvint! Perfekt å lage når man kommer hjem litt forsinka fra jobb, går raskt å lage. Brukte matfløte og rørte inn ketchup. Det var perfekt. Uante muligheter med en sånn rett:)

    7. Fine way of explaining, and nice post to obtain information concerning my presentation subject matter, which i am going to convey in institution of higher education.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg