Gul kyllingcurry

Ulike former for Thai Curry må vel være bortimot den mest geniale maten som finnes. Forskjellige typer kjøtt eller fisk, en eller annen curryblanding, freshe grønnsaker og kokosmelk. Stort mer er det ikke som skal til – kanskje litt smakstilsetninger.

Raskt å lage, ganske sunt – og rene, gode smaker. Genialt!

Vi har noen familiefavoritter som vi har spist i flere år, og som allerede ligger ute på bloggen. Blant annet Kylling i rød curry med ananas og Torsk i rød curry. I tillegg er det Kylling i kokos og tomat med grønn curry, og grønn curry bruker jeg også i denne deilige Fyldige Thaigryta. Alle sammen finner du under min nye kategori Asiatisk, hvor jeg har samlet det beste jeg vet fra den verdensdelen. (Det meste er thai eller indisk, pluss litt annet digg.)

For et par uker siden var vi Sarajevo, en veldig spennende og fin by, med mye tyrkiskinspirert og god mat. Billig også. Vi leide en ferieleilighet, og siste kvelden ble det masse take away fra en god sentrumsrestaurant. Møre og deilige biffer, gulasj, salater og en gul kyllingcurry. Alle spiste litt av alt, men jeg kjempet for å beholde det meste av den gule kyllingcurryen for meg selv. Så deilig! Det  var en kremet variant med ris, og ganske hot. Så heldigvis var det ikke noen av barna som ville ha denne. Kremt.:)      

Og da må det selvsagt bli en gul kyllingcurry på bloggen. Denne er ikke kremet, og det er en alt i ett-gryte med potet. Men supergod!

Før jeg fikk barn lagde jeg alle mulig currytyper selv, og frøs dem i porsjoner isterningsbrett i frysa. Nå ha jeg to barn og hus – og selv om de hjemmelagde curryene selvsagt smaker hakket bedre, nøler jeg ikke med kjøpe de ferdige glassene i butikken. De er gode de også.:)

Denne deilige curryen – og de andre curryfavorittene finner du også på min matapp


 

 Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Dette trenger du

400-600 gram kyllingfilet
2 ss matolje
1 glass gul currypasta, ca 120 gram – eller mindre
2 gulrøtter
1 løk
1 rød paprika
3-4 kokefaste poteter
1 boks kokosmelk, 400 ml
3 dl vann
1 kyllingbuljongterning/hønsebuljongternig eller fondcup
2 ts fiskesaus
1 ts sukker
basilikum og /eller koriander
 

Slik gjør du


 

Varm opp olje på middels lav varme i en romslig kjele.

Ha i currypastaen, og rør til det lukter godt, cirka et minutt. Jeg bruker hele glasset, men du kan regulere styrken i retten ved å bruke mindre.


 

Ha i biter av gulrot. paprika og løk, og surr til løken er myk. Ca 5 minutter.


 

Ha i biter av potet og kylling sammen med kokosmelk, vann og buljongterning.

La alt sammen småputre i ca 20 minutter til kyllingen er gjennomkokt og potetbitene møre.

Underveis i putringen tilsetter du fiskesaus og litt sukker.

Server med masse deilige ferske urter.

#thai #curry #thaicurry #gulcurrypasta #yellowcurrypaste #currypasta #currypaste #middag #hverdagsmat #hverdagsmiddag

 

 

    

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

7 thoughts on “Gul kyllingcurry

  1. Hvor fant du gul curry paste? Har vært på Rema og Coop. Er det mulig å bytte den med en annen tror du?

  2. En kjapp tur til Trondheim, og vips ble det gul curry! Puttet i et helt glass, litt sterkt, men såpass må det være! Til og med junior likte det:) kan supplere med mere grønnsaker da det ble godt med kraft 🙂

  3. Guri: Hei! Ja, det er sant.:) Så bra at du fant den – gøy med ny curry!:) Denne blir nok laget flere ganger hos oss. Veldig greit med potet også – det blir ofte mye ris til de ulike thai-variantene synes jeg.

  4. Propecia Sterility Propecia Fue Bueno [url=http://cialibuy.com]cialis from canada[/url] Priligy Mutuabile Price Canine Amoxicillin Amoxicillin And Cipro For Lyme Disease

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top