Påsken er gul. Påsken er egg, kvikk-lunsj, kylling og hare. Og påske er lam.
Skal du lage en rett med lam denne påsken, så vil jeg anbefale denne på det absolutt varmeste. Dette er en rett som ble hyppig servert på restauranten Palace Grill i Oslo for et par tiår siden. Det skal ha vært deres signaturrett. Jeg var en del på Palace Grill på den tiden, men jeg må innrømme at det ble lite mat på meg da. Budsjettet til en lavtlønna jente i reiselivsbransjen tillot ikke mange middagene ute. Så det vi hadde å gå på ute på byen gikk vel mest til øl.
Men her forleden var jeg hos ei venninne i Oslo og fikk denne servert. Og etter det fikk jeg ikke ro på meg før jeg hadde laget den selv også. Det var bare et av de måltidene du ikke glemmer. (Av mange hyggelige årsaker – men også på grunn av maten.:-))
Denne, altså. Denne er bare helt fantastisk god! Så smaksrik og intens, så fyldig og deilig. Sammen med risotto (et litt glemt tilbehør her i heimen) og et dryss gremolata oppå er dette påskemiddagen over alle påskemiddager for meg.
Lag, lag!
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 3 timer, 2 1/2 timer av disse er i ovnen.
Dette trenger du
1– 1,5 kg lammelår, ev. lammebog, i skiver.
50 g mel
1 dl olivenolje
2 bokser plommetomater eller sherrytomater, eller vanlige tomater
2 dl rødvin
200 g ferske tomater
1/2 hvitløk
2 løk
4 gulrot
½ sellerirot
1 stilker rosmarin
1 appelsin
1 dl olivenolje
1 sitron
Salt, sukker og pepper
Slik gjør du
Del opp lammelåret i biter på minimum 5 cm. Det er viktig at bitene er omtrent like store, da har de samme koketid og alt har samme mørhet til slutt. Grønnsakene må også være kuttet i store biter, slik at de ikke koker i stykker.
Rull kjøttet i melet før det stekes i oljen. Det skal få en tydelig stekeskorpe rundt det hele. Salte og pepre kjøttet under stekingen.
Gi grønnsakene en runde i panna også, da smaker de så mye mer.
Del appelsinen i åtte biter. Bland alt dette i formen.
Hell over vin, og ha på ferske tomater i biter, bokstomater og en kvast finhakket rosmarin. Salt, pepre og hiv en klype sukker over.
Ha folie over formen og sett den i ovnen på 180 grader. La den bakes i rundt to timer.
Ta av folien og la det steke videre 30 minutter uten folien. Nå damper det mye væske ut av formen, og smaken blir mer intens og mye bedre.
Lag risotto milanese og gremolata denne siste halvtimen.
Gremolata lager du av 1ss finrevet sitronskall, 1 fedd finrevet hvitløk og en neve finhakket bladpersille eller vanlig persille. Blandes og drysses over kjøttet ved servering.
Slik!
Xenical Prix 2012 Cpt Injection Cephalexin Prix Du Levitra Au Maroc [url=http://cdeine.com]viagra[/url] Clomid Ovestin Cytotec For Miscarriage Dosage Cheap Cialis Without Rx