Gresk Moussaka

Denne greske lasagnevarianten med grillet aubergine, kjøttsaus og en topping med hvit saus og parmesan  er en nydelig form å sette på bordet. Den smaker rett og seltt helt utrolig godt!

Den tar en halv times tid å forberede, og steketiden er 45 minutter. Du kan fint gjøre den klar dagen før eller tidligere samme dag, og bare steke den opp før dere skal spise.

Du kan bruke både kjøttdeig av lam eller vanlig kjøttdeig til denne.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 1 time og 15 minutter.

Dette trenger du

2 aubergine
olivenolje
400-500 gram kjøttdeig
2 løk
2 fedd hvitløk
1 boks hakket tomat, 400 ml
1 ts oregano
1 ts salt
1/2 ts pepper

Saus

3 ss smør/plantemargarin
2 ss hvetemel
2 dl melk, lett eller vanlig
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 egg
1 dl revet parmesan

Slik gjør du

Skrell auberginene med en potetskreller, skjær av litt i hode og hale. Del auberginene på langs i 1/2 cm – 1 cm tykke skiver.

Legg de tett i tett på en bakeplate med bakepapir. Pensle de med olivenolje, og ha på litt salt og pepper.

Grill de øverst i ovnen i cirka 5 minutter. Pass på – de kan fort bli svidd.

Ta ut brettet – snu auberginene og gjør det samme på den andre siden. Olivenolje, salt og pepper. Grill i 5 minutter på den siden også.


Sett stekeovnen på 200 grader med vanlig over/undervarme etter grillingen er ferdig.

Brun kjøttdeig og løk i stekepanna på middels varme. Kjøttdeigen trenger ikke bli veldig mye stekt, men i hvert fall ikke være rosa lengre.

Hiv løk og kjøttdeig i en gryte.

Riv hvitløksfeddene fint rett i gryta, ha i litt salt, pepper, oregano og tomatene. 

La putre litt mens du lager den hvite sausen.

Lag hvit saus ved å smelte smør på middels lav varme, og piske inn hvetemelet til en fin, gul grøt så fort smøret er smeltet.

Spe på med litt og litt melk, og pisk godt så sausen holder seg jevn og fin. Krydre med litt salt og pepper.

Dra sausen av varmen og pisk inn egget. Bland også inn parmesan.

Legg et lag med aubergine i bunnen av en ildfast form.

Ha kjøttdeig- og løkblandingen over auberginen.

Legg resten av auberginen over kjøttdeigen igjen, og hell over den hvite sausen.

Stek i ca 45 minutter midt i ovnen til formen er gylden, brun og fin.

Server med salat eller brød eller begge deler.

Opa!   

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg