Ostekrem med røkelaks

Noe av den smarteste måten å organisere festmat på er å be gjestene ta med seg en rett hver. Da  blir kjøkkentjenesten begrenset, og det blir mye god mat å meske seg med.

Her forleden hadde jeg et lite tuppe-treff, og om ikke alle måtte ta med seg en rett hver hadde jeg i hvert fall alliert meg med et par-tre stykker. Og en god venninne fra hjembygda dukket opp med denne deilige kremen.

Det ble kveldens mat-hit. Myk ostekrem med salt smak av rogn og røkelaks. Så utrolig deilig! Vanskelig å lage er det heller ikke, og du kan velge om du vil ha den på kjeks eller i shotsglass med en halv grissini-kjeks som skje.

Min favoritt er på salt kjeks - og denne egner seg ypperlig som del av et tapasbord, eller som en liten velkomstsnacks.

Takk for at du tok med denne Mona!



Nok til 6-8 personer som forrett, du kan også bare doble oppskriften til flere

Fra kjøkkenbenk til tapasbord, 10 minutter

Dette trenger du

1 pakke philadelhia kremost
1/2 dl melk
1ss sitronsaft
3 ss olivenolje
100 gram røkelaks
1-2 ss finhakket gressløk
1/4 ts pepper
2-3 ss lodderogn
et par runder med pepperkverna

Slik  gjør du



Ha ost i en bolle sammen med melk.



Ha i olje og sitron også. 

Bland til en jevn masse i stavmikser. 



Grovhakk laks og ha i ostekremen sammen med rogn. Bland godt, salte og pepre litt.



Server på kjeks eller i glass.Gressløk er en fin match med denne kremen.

Du verden så godt! 

 

#ostekrem #røkelaks #loddrogn #tapas #småretter

 


   

3 kommentarer
  • Vilde 16.02.2017 kl.21:11

    Så godt! :D
  • Anne 01.03.2017 kl.14:36

    Det så godt ut 😀

    Er det varmrøkt laks?
  • Siri Fossing 01.03.2017 kl.15:53

    Anne: jeg brukte det, men her er det fritt frem.:)