hits

Gulrotsuppe med kokosmelk

Denne kunne jeg spist hver uke, tror jeg. Lett å lage, rimelig, og veldig, veldig god! 

En nydelig kombinasjon av smaker, nemlig hvitløk, chili og ingefær i en deilig suppe laget av gulrot og kokosmelk.

(Jeg har en annen veldig spennende gulrotsuppe på bloggen også - som er en en litt uvanlig kombinasjon av smaker. Den Gulrot- og  mangosuppa anbefaler jeg deg å prøve! )

Nok til 4 som lunsj/kvelds

Fra kjøkkenbenk til spisebord, 40 minutter

Dette trenger du

500 gram gulrot
1 løk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
ca 6 cm ingefær
litt olje til steking, f.eks raps
6 dl kyllingbuljong
1 boks (400 ml) kokosmelk
1/4 ts salt
1/4 ts pepper

Slik gjør du


Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter.
 

Kutt løk, hvitløk og chili også i smått. Skrell og riv ingefæren.

Stek på i olje på middels varme i stekepanna i  5-10 minutter til løken er myk og gyllen.

Kok alt sammen med buljongen på medium høy varme i 20 minutter.

Kjør suppen glatt med stavmikser, og tilsett kokosmelk, salt og pepper.

Server med frisk koriander om du vil,og noe godt brød.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Du finner matboka jeg har laget sammen med Ida M Haugen - En bit av Sørlandet - på Haugenbok.no. Og i alle landets bokhandlere

Du finner også Siris matapp i Google Play



Følg @sirfoss på instagram




Følg @sirfos på twitter