Wok er genial hverdagsmat, og jeg har flere gode oppskrifter under kategorien wok. Raskt, sunt og godt.
Denne kyllingen vendes i litt honning, soyasaus, ingefær og hvitløk – før den freses sammen med litt grønne saker og serveres med nudler. Kjapp, kjapp – ferdig!
Denne wokretten og mange andre wokretter finner du også på matappen min.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-30 minutter.
Dette trenger du
1 ferdiggrillet kylling eller 4-600 gram kyllingfilet
2 ss soyasaus
1 ss akasiehonning eller annen tyntflytende honning
2 ss revet ingefær
2-4 fedd revet hvitløk
2-3 stilker vårløk
1 løk
1 eller 2 never erter
1 pakke nudler 250 gram
matolje
Slik gjør du
Finn frem honning, soyasaus, ingefær og hvitløk.
Rens den grillede kyllingen for alt kjøttet, eller klipp fileter i spisevennlige biter.
Bland inn honning og soyasaus, revet ingefær og hvitløk (riv det fint på rivjern) og la stå mens du varmer wok eller stekepanne.
Sett på vann til nudler også, og eventuelt litt vann til frosne erter.
Kutt løk og vårløk i smått, og la ertene få et raskt oppkok før du tar de av varmen.
Når du starter og woke kan du la nudlene trekke i de fire anviste minuttene.
Bruk matolje, og wok først kyllingen i 2-4 minutter på middels høy varme (2 hvis ferdiggrillet kylling, litt lenger hvis kyllingfilet), før du har i grønnsakene og woker et par minutter til.
Hvis du bruker stekepanne, er det best å woke i flere omganger, så ikke panna blir for full.
Bland inn nudlene, og server med ekstra soyasaus.
#wok #kylling #soyasaus #honning #ingefær #nudler #oppskrift #middag
Hadde også wok i går, men er fæl til å bruke frossenblandinger 😛
siljejohannessen: Det er jo veldig lettvint, men denne går nesten like raskt. Og grønnsakene blir så mye bedre!:-)
Åh, det så utrolig godt ut! Elsker wok, lager det alt for ofte, tihi! Skal prøve ut denne varianten 🙂
det så veldig godt og lettvint ut 🙂
Hvilken type nudler bruker du?
trine: Hei! Jeg bruker som regel vanlige egg-nudler, men når jeg føler meg sunn og flink kjøper jeg fullkornsnudler.;-)
regineaf:- en blogg om mote, reise, trening og kosthold: Wok er genialt!:-)
Det mangler bare en ting, som er essensielt i enhver wok.
Bird eyes chilis. Det beste er å hakke disse opp og ha ved siden av, så kan hver person tilpasse hvor mye chili man har på tallerken.
Jeg synes personlig 3-4 chili per tallerken er passe, men kjerringa takler bare en halv 🙂
4 birdseye chilli i skiver, 1 ts edikk, 2 ss kokende vann og 1 ts sukker. Legges i et skål med Kikkoman soyasaus.
Kurt: Hver mann sitt chilibehov.:-)
Indian: høres bra ut!:-)
Denne retten var enkel og kjempegod Siri:-) Mange gode middagstips på bloggen din. Gleder meg til å prøve flere:-)
Heidi: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Enkelt og godt = vinnermiddag.;-)
Cialis 10mg Generique Ivermectin Pills Online [url=http://sildenaf75.com]viagra[/url] Do I Need A Perscription To Buy Viagra