Kyllingwok med honning og ingefær

Wok er genial hverdagsmat, og jeg har flere gode oppskrifter under kategorien wok. Raskt, sunt og godt.

Denne kyllingen vendes i litt honning, soyasaus, ingefær og hvitløk  – før den freses sammen med litt grønne saker og serveres med nudler. Kjapp, kjapp – ferdig!

Denne wokretten og mange andre wokretter finner du også på matappen min. 


 
Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-30 minutter.

Dette trenger du

1 ferdiggrillet kylling eller 4-600 gram kyllingfilet
2 ss soyasaus
1 ss akasiehonning eller annen tyntflytende honning
2 ss revet ingefær
2-4 fedd revet hvitløk
2-3 stilker vårløk
1 løk
1 eller 2 never erter
1 pakke nudler 250 gram
matolje 

Slik gjør du

Finn frem honning, soyasaus, ingefær og hvitløk.

Rens den grillede kyllingen for alt kjøttet, eller klipp fileter i spisevennlige biter.


 

Bland inn honning og soyasaus, revet ingefær og hvitløk (riv det fint på rivjern) og la stå mens du varmer wok eller stekepanne.

Sett på vann til nudler også, og eventuelt litt vann til frosne erter.

Kutt løk og vårløk i smått, og la ertene få et raskt oppkok før du tar de av varmen.

Når du starter og woke kan du la nudlene trekke i de fire anviste minuttene.

Bruk matolje, og wok først kyllingen i 2-4 minutter på middels høy varme (2 hvis ferdiggrillet kylling, litt lenger hvis kyllingfilet), før du har i grønnsakene og woker et par minutter til. 

Hvis du bruker stekepanne, er det best å woke i flere omganger, så ikke panna blir for full.


   
Bland inn nudlene, og server med ekstra soyasaus. 

#wok #kylling #soyasaus #honning #ingefær #nudler #oppskrift #middag

 

Print

12 kommentarer

Siste innlegg