Kyllingwok med honning og ingefær

Wok er genial hverdagsmat, og jeg har flere gode oppskrifter under kategorien wok. Raskt, sunt og godt.

Denne kyllingen vendes i litt honning, soyasaus, ingefær og hvitløk  – før den freses sammen med litt grønne saker og serveres med nudler. Kjapp, kjapp – ferdig!

Denne wokretten og mange andre wokretter finner du også på matappen min. 


 
Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-30 minutter.

Dette trenger du

1 ferdiggrillet kylling eller 4-600 gram kyllingfilet
2 ss soyasaus
1 ss akasiehonning eller annen tyntflytende honning
2 ss revet ingefær
2-4 fedd revet hvitløk
2-3 stilker vårløk
1 løk
1 eller 2 never erter
1 pakke nudler 250 gram
matolje 

Slik gjør du

Finn frem honning, soyasaus, ingefær og hvitløk.

Rens den grillede kyllingen for alt kjøttet, eller klipp fileter i spisevennlige biter.


 

Bland inn honning og soyasaus, revet ingefær og hvitløk (riv det fint på rivjern) og la stå mens du varmer wok eller stekepanne.

Sett på vann til nudler også, og eventuelt litt vann til frosne erter.

Kutt løk og vårløk i smått, og la ertene få et raskt oppkok før du tar de av varmen.

Når du starter og woke kan du la nudlene trekke i de fire anviste minuttene.

Bruk matolje, og wok først kyllingen i 2-4 minutter på middels høy varme (2 hvis ferdiggrillet kylling, litt lenger hvis kyllingfilet), før du har i grønnsakene og woker et par minutter til. 

Hvis du bruker stekepanne, er det best å woke i flere omganger, så ikke panna blir for full.


   
Bland inn nudlene, og server med ekstra soyasaus. 

#wok #kylling #soyasaus #honning #ingefær #nudler #oppskrift #middag

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

13 thoughts on “Kyllingwok med honning og ingefær

  1. Det mangler bare en ting, som er essensielt i enhver wok.
    Bird eyes chilis. Det beste er å hakke disse opp og ha ved siden av, så kan hver person tilpasse hvor mye chili man har på tallerken.
    Jeg synes personlig 3-4 chili per tallerken er passe, men kjerringa takler bare en halv 🙂

  2. 4 birdseye chilli i skiver, 1 ts edikk, 2 ss kokende vann og 1 ts sukker. Legges i et skål med Kikkoman soyasaus.

  3. Denne retten var enkel og kjempegod Siri:-) Mange gode middagstips på bloggen din. Gleder meg til å prøve flere:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top