Svin a la bernie

Dette er en enkel, kjapp og saftig hverdagsmiddag med noen muligheter til å tilpasse.

Lag den enten med kjøttdeig av svin eller med strimlet svinekjøtt.

Lag din egen bearnaise, kjøp en pose-bearnaise.

I en ideell verden skulle det ikke vært verken posesaus, posesuppe eller annet rusk og halvfabrikatarask. Alle dyr skulle sunget på vei til slakteren, og Hellstrøm skulle laget maten til oss alle. Men sånn er det jo ikke.:)

Jeg prøver så langt jeg kan å unngå halvfabrikata (og helfabrikata), men noe må av og til slippe igjennom. Som f.eks. Knorrs bernaise når vi skal ha Svin a la bernie. Eller jeg lager en litt sunnere – men fortsatt kjempegod – yoghurtbearnaise. Den er superenkel! 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 25 minutter.

Bacon steker jeg alltid på full guffe (min ovn går til 275 grader) i stekeovnen. Jeg legger baconet utover på et bakepapir, og setter det inn i ovnen med en gang, selv om den ikke er varm ennå. Så lar jeg det stå til det blir sprøtt. Pass på! Det går fort når ovnen er varm.

Da slipper du stekesprut, og dessuten er det lett å la fettet ligge igjen på papiret. .

Dette trenger du

1 pakke svinekjøttdeig eventuelt strimlet svinekjøtt, ca 400-500 gram
1 pakke bearnaise (husk melk eller fløte til denne), eventuelt kan du lage yoghurtbearnaise som i oppskrift under
2 tomater
1 purre
100 gram smårettbacon eller 1 pk vanlig bacon som du klipper opp
ris eller annet tilbehør

Yoghurtbearnaise

1,5 dl gresk yoghurt
50 gram smør
1 ss tørr estragon
0,5 ts dijonsennep
1 ts rødvinseddik
0,5 ts worcestershiresaus
tabasco
salt
pepper

Slik gjør du



Sett på ris eller annet tilbehør.

Sett stekeovnen på fullt og finn frem en stekepanne.

Ha baconet på et bakepapir og sett det i ovnen

Brun kjøttdeigen eller strimlet svinekjøtt på middels høy varme.

Fres hakket purre med i stekepanna til slutt.

Kutt tomatene i smått.

Før servering blander du bacon og tomatbiter sammen med kjøttet.

Hvis du skal lage yoghurtbernaise:

Smelt smør, og pisk inn tørr estragon.

Pisk sammen yoghurt med sennep, worcestersaus og rødvinseddik.

Hell smør og estragonblandingen i en tynn stråle i yoghurtblandingen og bland godt.

Smak til med noen dråper tabasco, salt og pepper.

Da er det mat!

 

#svinalabernie #svinekjøtt #middag #middagsoppskrift #yoghurtbearnaise #bearnaise #hverdagsmat #hverdagsmiddag

   

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

2 thoughts on “Svin a la bernie

  1. Synes sausen her ble veldig sterk. Brukte de målene som stod. Mulig å redusere mengden eller bytte ut med noe annet som ikke gjør det så sterkt? Synes det er et godt alternativ til bearnaise, og jeg liker sterk mat! Vet ikke om det var edikken eller wor.sausen som gjorde utslaget. Forøvrig digger jeg bloggen din! Ukens høydepunkt når det kommer ny meny! Og jeg har anbefalt flere å ta en tur innom bloggen:)

  2. Guri: Hei! Usikker på hva det kan være, men da ville jeg bare blandet inn litt mer yoghurt neste gang, kanskje? Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, håper du finner mye du liker fremover også.:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top