Avokado Carbonara

Stadig dukker det opp noe små videosnutter på facebook av kjappe retter, gjerne litt kosemat av typen texmex eller lignende. Som regel fanger ikke de min interesse. Først og fremst fordi de ofte ikke er så raske som de skal ha det til – det hjelper ikke å bare speede opp en film. Det funker ikke på kjøkkenet. Så når du bryter det ned trinn for trinn går det som regel ikke noe raskere enn mye annet man lager. For det andre er det ofte litt sånn cheesy-amerikansk-junk-overdose som ikke frister meg så mye. Men selvfølgelig – ingen regel uten unntak. Noen ganger er det faktisk gull det som glimrer.

For eksempel den aldeles nydelige pastaretten. Det var nabo-Janne som snublet over den på face, og etter middag kom hun løpende over med en smaksprøve til meg. Så da var jeg bare nødt til å lage det jeg også. Selv cowboyen, som ikke er noen stor avokado-lover, måtte innrømme at dette var godt. Men for hans del kunne vi gjerne hatt i mer bacon. Så det er mulig at det ryker med to pakker neste gang. For det blir en neste gang!

Denne godbiten, og over 150 andre middagsforslag finner du også på min matapp.

Jeg glemte å fortelle noe viktig – dette tar faktisk bare 20 minutter å lage! Uten å speede opp filmen!:) 

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter

Dette trenger du

500 gram kort pasta
1 – 1 1/2 avokado (jeg brukte 1 1/2)
1-2 hvitløksfedd
saften av 1/2 sitron
1 pk bacon (eller to)
1-2 dl fløte, matfløte eller kremfløte
1 eggeplomme
parmesan (en god neve)

Slik gjør du

Sett stekeovnen på full guffe. Ha bacon på et bakebrett og sett det i ovnen med en gang. Pass på! Når ovnen blir skikkelig varm, tar det ikke lang tid før baconet er stekt.

Sett på pasta, og kok etter anvisning på pakka.

Ha hovedrolleinnehaveren i en stavmikser eller lignende.

Kjør avokadoen i stavmikser sammen med hvitløk, sitron og eggeplomme.

Når pastaen er ferdig, blander du inn ferdigstekt bacon og avokadorøra.

Så har du i så mye fløte og parmesan som du har samvittighet til. Jeg synes 1-2 dl fløte og en neve parmesan var passe.

Jøss, så godt altså.

Salt og pepper – pluss ekstra parmesan – kan stå på bordet.

 

#pasta #carbonara #avokado #avocado #pastacarbonara #avokadocarbonara #avocadocarbonara #bacon  
      

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

6 thoughts on “Avokado Carbonara

  1. Droppet bacon da jeg ikke spiser kjøtt men ble veldig godt med denne avocadosausen og mye pepper.

  2. Reidun: Her er noen alternativer:

    Oatly imat havrefløte. Er laget av havre. Kan ikke brukes av cøliakere. Kan tilsettes gelantinplater for stivere konsistens. God smak!
    Granosa soyacreem
    Provamel Soya Cuisine
    GoGreen mat/minimat. Er laget på “uren” havre, kan ikke brukes av cøliakere
    Alpro Soya 17 % fløteerstatning (kan tilsettes gelantin for stivere konsistens)Mild god smak

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top