Rosmarinkylling

Dette er ideell middag. Jeg elsker mat som nærmest lager seg selv i ovnen. Slik som denne.

Saftig kylling med sprøtt skinn, og poteter som har badet i krydder og olivenolje. Du kan gjerne ha noen skiver sitron i også. 

Billig er det også.

Det er bare å legge beina høyt og vente til middagen er ferdig. 

Denne og mange andre gode retter finner du på min matapp. Den kan du bruke både som kokebok og handleliste, og den finnes i AppStore og på Google Play.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 45 minutter

Dette trenger du

4-8 kyllinglår
poteter (jeg regner 2-3 per voksen, 1-2 per barn – avhengig av alder)
olivenolje
rosmarin
flaksalt
1 eske sherrytomater
1 sitron i skiver hvis du vil

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader. 

Vask og skjær potetene i båter, ha dem i en ildfast form (bare ett-to lag) og ha rikelig med olivenolje, rosmarin og flaksalt over.

Du kan også ha sitroner i skiver oppi hvis du vil. Nå, eller f.eks. de siste 15 minuttene.

Sett i ovnen med en gang, selv om den ikke er blitt ordentlig varm. Regn 40 minutter til ferdig mat herfra.

Salte og pepre kyllinglårene, og brun dem i stekepanne på middels høy varme på begge sider. Skinnet skal bli brunt og sprøtt.

Ha tomater og kyllinglår på toppen av formen de siste 15 minuttene. 

Hvis du skjærer et snitt i kyllinglårene skal væsken som pipler ut være klar og gjennomsiktig. Da er lårene gjennomstekt.

#rosmarinkylling #kylling #kyllinglår #poteter #sherrytomater #altienform #oppskrift #mat #middag 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top