Rosmarinkylling

Dette er ideell middag. Jeg elsker mat som nærmest lager seg selv i ovnen. Slik som denne.

Saftig kylling med sprøtt skinn, og poteter som har badet i krydder og olivenolje. Du kan gjerne ha noen skiver sitron i også. 

Billig er det også.

Det er bare å legge beina høyt og vente til middagen er ferdig. 

Denne og mange andre gode retter finner du på min matapp. Den kan du bruke både som kokebok og handleliste, og den finnes i AppStore og på Google Play.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 45 minutter

Dette trenger du

4-8 kyllinglår
poteter (jeg regner 2-3 per voksen, 1-2 per barn – avhengig av alder)
olivenolje
rosmarin
flaksalt
1 eske sherrytomater
1 sitron i skiver hvis du vil

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader. 

Vask og skjær potetene i båter, ha dem i en ildfast form (bare ett-to lag) og ha rikelig med olivenolje, rosmarin og flaksalt over.

Du kan også ha sitroner i skiver oppi hvis du vil. Nå, eller f.eks. de siste 15 minuttene.

Sett i ovnen med en gang, selv om den ikke er blitt ordentlig varm. Regn 40 minutter til ferdig mat herfra.

Salte og pepre kyllinglårene, og brun dem i stekepanne på middels høy varme på begge sider. Skinnet skal bli brunt og sprøtt.

Ha tomater og kyllinglår på toppen av formen de siste 15 minuttene. 

Hvis du skjærer et snitt i kyllinglårene skal væsken som pipler ut være klar og gjennomsiktig. Da er lårene gjennomstekt.

#rosmarinkylling #kylling #kyllinglår #poteter #sherrytomater #altienform #oppskrift #mat #middag 

Print

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg