Ørret Philly

For mange år siden var jeg på kino med en venninne. Vi skulle se en aids-syk Tom Hanks i filmen Philadelphia.

Da filmen startet tok kameraet oss sveipende inn over en amerikansk storby, akkompagnert av Bruce Springsteens temalåt…Philadelphia.

Min venninne tenkte dessverre høyt, og lurte på følgende: Hvilken by er dette tro?

Da kom det kjapt og tørt fra en fyr på raden bak: Kan det være Larvik?

Så hvis jeg hører noen si Philadelpia – tenker jeg på to (egentlig 3) ting. Historien fra kinoen, som endte med at vi fniste oss gjennom første halvdel av filmen, og denne nydelige fiskeretten, hentet fra hjemmesiden til Philadelphia.

Mange matprodusenter har gode oppskrifter på hjemmesidene sine, og denne er definitivt blant disse. Egentlig er den med laks, men vi foretrekker ørret.

(Den tredje tingen er at Philadelphia har kommet med en kremost med sjokolade, noe som bare rett og slett er skikkelig dårlig gjort mot oss som syns kremost er digg, og sjokolade enda diggere. Jeg prøver å late som at den ikke finnes.)

Denne retten med ingrediensliste som kan gjøres om til en handleliste, samt steg-for-steg-forklaring, ligger også ute på matappen min som du finner både i App Store og i Google Play. 

Nok til 4 .

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Til denne retten fungerer det like godt med ris/couscous/quinoa eller bulgur som med poteter.

Men gode poteter i en fei får du i hvert fall ved å dele Amandinepoteter i to (eller andre små partypoteter), koke dem i 10 min, for så å gi dem en omgang på middels høy varme i stekepanna sammen med salt og pepper.

Dette trenger du

2 skiver loff, gjerne daggamle. Eventuelt kan du la dem ligge litt på benken og tørke.
1 pakke ørretfilet, ca 400 gram, skinn og benfri
1 sitron husk å vaske den godt
1 pakke philadelphia med hvitløk og urter, eller med gressløk
amandinepoteter eller ris eller noe annet
4 gulrøtter
1 eple
gressløk frisk

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader.

Kjør loffen i en kjøkkenmaskin/stavmikser til det er blitt fine smuler.

Rør inn finrevet sitronskall fra 1 sitron, og eventuelt 1 ss finhakket gressløk hvis du har.

Smør fiskefilétene med et så tykt lag Philadelphiaost som du har samvittighet til, og legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form smurt med litt olje.

Strø loffsmulene over Philadelphiaosten og press dem forsiktig ned.

Stek i ovnen i 20-25 minutter.

I mellomtiden koker du og steker poteter (eller lager ris eller noe annet), river gulrøtter og eplet, og skviser litt sitronsaft over gulrotblanding.

Resten av sitronen legger du i båter ved servering, så den enkelte kan skvise over sitron på fisken også.

#fisk #fiskemiddag #ørret #philadelphiaost #middagstips #hverdagsmiddag #oppskrift

 

 

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

2 thoughts on “Ørret Philly

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top