Enkel pasta carbonara

Pasta alla carbonara er en kjent italiensk pastarett. Over den ferdigkokte, varme pastaen helles en blanding av terninger av stekt flesk, revet parmesan, hakket hvitløk, fløte og vispede egg.

Det finnes en rekke teorier om hvordan retten og navnet har oppstått, men ifølge Wikipedia er det ingen kilder før andre verdenskrig hvor retten er beskrevet. En teori er derfor at retten har oppstått som en fusjon av italiensk spagetti og amerikansk egg og bacon da Roma ble okkupert av de allierte i 1944.

Denne vrien på carbonara har erter og kjøttdeig av svin i tillegg. Den er veldig populær hos mine barn, særlig fordi de er så glade i både pasta og erter. Jeg syns også det er kjempegodt, og dessuten veldig lett å lage. En veldig smart måte å lage hverdagsmiddag på, spør du meg.

Dessuten – hvis det er rester igjen kan du lage en genial frittatta dagen etter. 


 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 20-30 minutter.

Bacon steker du enklest i stekeovn. Legg baconet på en bakeplate med bakepapir, og sett det inn i ovnen. Sett ovnen på full guffe (min går til 275 grader), men pass godt på. Når ovnen er blitt varm blir baconet fort sprøtt. Med denne metoden kan du fiske opp baconet fra bakeplaten når det er ferdigstekt, og det meste av fettet blir liggende igjen. Du slipper stekesprut også.

Dette trenger du

1 pk (400 g) kjøttdeig av svin
100 gram bacon
smør/plantemargarin/olje til steking
2 fedd hvitløk
1 beger matfløte
4 ss revet parmesan
1/2 pk frosne erter (150-200 g)
400-500 gram spagetti
2 eggeplommer

Slik gjør du

Sett baconet i stekeovnen.

Når baconet er ferdigstekt, avkjøler du det littegrann – og hvis du har brukt baconskiver klipper du det i små biter. 

Stek kjøttdeigen på middels varme med salt og pepper, og sett på vann til pastaen.

Ha i finhakket hvitløk, frosne erter og matfløte og bacon sammen med den stekte kjøttdeigen i stekepanna eller en gryte, og la alt småkoke på middels varme 2-3 minutter.

Rør inn parmesanosten i kjøttdeigblandingen.

Ha pastaen en i en bolle og bland inn eggeplommene. 

Bland med alt sammen. (Jeg har brukt grønn spinat-tagliatelle her. Den får du bl.a. kjøpt på Meny.) 

Strø over nyrevet parmesan og kvern sort pepper over. Persille er også fint. 

#pasta #carbonara #middag #oppskrift #mat #spagetti #hverdagsmat #hverdagsretter #enkelpastacarbonara #enkelcarbonara

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top