Ukemeny 19 – 2015

Da er det bare et par uker igjen før hverdagene endrer karakter, og hele landet går inn i en slags kollektiv kulturendring.

Når skolens ferie slår inn er vi blir vi alle mer sydeuropeiske, og setter umåtelig pris på å sitte utendørs så lenge det er et glimt av sol. Naboene som tidligere befant seg bak brøytekantene dukker opp igjen, og middagene blir like gjerne inntatt på verandaen. Direkte fra familiens delvise rengjorte grill som har støvet ganske bra ned siden i fjor.     

Men enn så lenge er det fortsatt litt ordinært hverdagsliv som gjelder, og her er noen forslag til hverdagsretter som funker best å lage på vanlig komfyr.

Alle oppskriftene finner du selvsagt også på matappen APPETITT – den mest populære (faktisk eneste) matbloggappen i Norge.:)  Den er designet for alle travle hverdagsmennesker som lever i tiden og forventer effektivitet. Eller no’. Søk etter de middagene du vil ha, eller prøv lykken. Lag handlelister, og bruk smarttelefonene din både som handlelapp og kokebok.

Ha en kjempefin uke!

Menyforslag

Mandag – Pastagryte med kylling, brokkoli og soltørket tomat. Enkelt å lage, familievennlig og ganske sunt.

Tirsdag – Torsk i rød curry. En rask thaiinspirert fiskerett som er en deilig smaksbombe. 

Onsdag – Kylling- og urteburgere. Smakfulle burgere med parmesancrusting og masse friske urter både inni og utenpå.  

Torsdag – Koteletter i potet- og tomatform. En tretrinns kotelettrakett med ovnsbakte poteter, tomater og ostegratinerte koteletter.

Fredag – Pasta med reker. Dette er den enkleste formen for Frutti de mare (pasta med sjømat) og den smaker HIMMELSK.

Handlelisten for disse fem rettene finner du som vanlig nederst i innlegget.

 

Mandag – Pastagryte med kylling, brokkoli og soltørket tomat 

Tirsdag – Torsk i rød curry 

Onsdag – Kylling- og urteburgere 

Torsdag – Koteletter i potet- og tomatform 

Fredag – Pasta med reker

Handleliste

Fisk og kjøtt

2-3 kyllingfilet
400 gram kyllingkjøttdeig
500 gram torsk, uten skinn og bein
4 svinekoteletter
500 gram fersk reker

Frukt og grønt

1 løk
hvitløk
1 brokkoli
1 sitron
2 røde chili
timian
persille
basilikum
1 kg amandinepoteter eller andre små partypoteter
1 pk sherrytomater
1 bunt vårløk

Dagligvarer

500 gram kort pasta
500 gram lang pasta
100 gram soltørket tomat i olje
1 kartong Vita Mat (2,5 dl) eller matfløte
1 boks kokosmelk, 400 ml
et lite glass rød currypasta
1 beger creme fraiche, 3 dl
1 kartong kremfløte

Dette har du kanskje fra før

olivenolje
rapsolje
parmesan
brunt sukker
soyasaus
2 skiver loff
havsalt
litt revet gulost
ris til en middag
tilbehør til kylling- og urteburgere 
 

 

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

11 thoughts on “Ukemeny 19 – 2015

 1. Nam! Nå er middagen for neste uke lagt, hahah;) Ha en kjempefin søndag, kos deg på siste dagen av helg og mai!:)
  Hadde satt stor pris på om du hadde tatt en titt innom vår blogg!<3

 2. Nå har vi middagen klar! Så utrolig godt ut! Håper du får en fantastisk søndag!
  Hadde virkelig satt stor pris på om du ville titte innom min blogg en tur, om du liker den legg gjerne igjen en kommentar<3

 3. Kjempeflott blogg, skuffer aldri. Har funnet mange fine oppkrifter her. Men, tenkte jeg skulle laste ned den Appetitt-appen (flott navn forresten :-)). 39 kroner, intet problem, det er den sikkert verdt, men så kom lista over tilganger appen trengte, hvor inngår blant annet: Kontakter, Posisjon, Bilder/media, Kamera, Mikrofon og EnhetsID+anropsinformasjon. Det følte jeg dessverre ble ganske i overkant av hva jeg synes en oppskriftsapp trenger, så da ble det dessverre intet kjøp 🙁

 4. 9ppel: Hei! Det syns jeg var rart… Jeg skal sjekke med Appfabrikken hvorfor du får opp slike krav. Jeg har i hvert fall ikke noe behov for å vite alt dette.:) Er det fra App Store eller Google Play? Jeg lastet ned min egen fra App Store, og fikk ingen slike spørsmål.

 5. Dette er Google Play. Før man installerer en app, får man opp en liste med alle de rettigheter app’en har på telefonen, og denne lista fikk altså jeg opp (det var enda litt mer der også). Forøvrig takk for svar, og det blir Tacopastagryte her i gården i dag 🙂

 6. 9ppel: Glemte også å takke for veldig hyggelig tilbakemelding vedr. bloggen.:-D Jeg skal sjekke dette med appfabrikken med en gang, sånn at hvis dette er noe vi kan styre selv som må det kunne fikses. Høres helt håpløst ut. I forbindelse med lagingen av appen har i hvert fall ikke jeg bedt om at noe slikt skal være nødvendig. Jeg trenger ingen info fra leserne mine – skal bare formidle oppskrifter jeg.;-) Kommer tilbake til deg. God middag!:)

 7. 9ppel: Hei! Beklager at det tok litt tid, men nå har Appfabrikken lagt ut en ny versjon og fjernet de overflødige tillatelsene. (Disse var visstnok slått på som default, men har aldri vært i bruk av appen.) Endringen bør være synlig på Google Play i løpet av noen timer, så da kan du eventueltprøve å laste ned appen på nytt hvis du fortsatt har lyst til å kjøpe den. Da skal den i hvert fall be om færre tillatelser.:) God helg! Siri

 8. Hei igjen Siri. Tusen takk for oppfølging av saken og tilbakemelding, nå skal appen sjekkes ut 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top