Jukse-aioli

Jeg er stor fan av snarveier til god mat. En god jukseaioli er veldig lett å lage, og du slipper den plast/metallaktige smaken som mange av de ferdigproduserte har.

Den originale katalanske aiolien er bare hvitløk og olje, men det finnes flere varianter med egg og sitronnsaft/eddik også. I Norge er det mest vanlig med hvitløksmajones-varianten, som denne jukse-aiolien ligner på. 

4 minutter tar dette deg. Pluss/minus. 

Bruk den som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som dip til foccacia eller annet godt brød.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 4 minutter.

 

Dette trenger du

1 tube eller en pose majones (175 gram)
1 fedd hvitløk, finrevet (bruk rivjern)
1 litt raus teskje dijonsennep
2 ss sitronsaft, fra en ekte sitron
litt salt
litt pepper

 

Slik gjør du

Ha alt i en bolle og bland godt.

Flytt gjerne innholdet over i en litt penere beholder etterpå.:-)

 

#ailoli #jukseaioli #tilbehør #majones #oppskrift #mat #sommermat

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

2 thoughts on “Jukse-aioli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top