Jeg er stor fan av snarveier til god mat. En god jukseaioli er veldig lett å lage, og du slipper den plast/metallaktige smaken som mange av de ferdigproduserte har.
Den originale katalanske aiolien er bare hvitløk og olje, men det finnes flere varianter med egg og sitronnsaft/eddik også. I Norge er det mest vanlig med hvitløksmajones-varianten, som denne jukse-aiolien ligner på.
4 minutter tar dette deg. Pluss/minus.
Bruk den som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som dip til foccacia eller annet godt brød.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 4 minutter.
Dette trenger du
1 tube eller en pose majones (175 gram)
1 fedd hvitløk, finrevet (bruk rivjern)
1 litt raus teskje dijonsennep
2 ss sitronsaft, fra en ekte sitron
litt salt
litt pepper
Slik gjør du
Ha alt i en bolle og bland godt.
Flytt gjerne innholdet over i en litt penere beholder etterpå.:-)
#ailoli #jukseaioli #tilbehør #majones #oppskrift #mat #sommermat
Denne var veldig god! Har du prøvd å lage den med lettmajones?
Guri: Hei! Nei, men det må vel gå bra… Tror jeg ville tatt sjansen:)