Jukse-aioli

Jeg er stor fan av snarveier til god mat. En god jukseaioli er veldig lett å lage, og du slipper den plast/metallaktige smaken som mange av de ferdigproduserte har.

Den originale katalanske aiolien er bare hvitløk og olje, men det finnes flere varianter med egg og sitronnsaft/eddik også. I Norge er det mest vanlig med hvitløksmajones-varianten, som denne jukse-aiolien ligner på. 

4 minutter tar dette deg. Pluss/minus. 

Bruk den som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som dip til foccacia eller annet godt brød.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 4 minutter.

 

Dette trenger du

1 tube eller en pose majones (175 gram)
1 fedd hvitløk, finrevet (bruk rivjern)
1 litt raus teskje dijonsennep
2 ss sitronsaft, fra en ekte sitron
litt salt
litt pepper

 

Slik gjør du

Ha alt i en bolle og bland godt.

Flytt gjerne innholdet over i en litt penere beholder etterpå.:-)

 

#ailoli #jukseaioli #tilbehør #majones #oppskrift #mat #sommermat

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

2 thoughts on “Jukse-aioli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top