Italiensk tomatsaus

Min favoritt tv-kokk fra USA, Rachael Ray, har italienske aner og har nærmest vokst opp på familiens italienske familierestaurant.

Så når hun presenterer sin families tomatsaus (som kan brukes til det meste innen italiensk matlaging) så blir dette vår families tomatsaus også. Den er veldig enkel å lage, men trenger omtrent en time med putring på komfyren.

Den kan brukes til omtrent alt av tomatbaserte pastaretter, som pizzasaus, den kan tynnes ut og brukes til tomatsuppe… I det hele tatt.

Lag opp litt når du først er i gang, og ha i fryseren. Så er det veldig kort vei til god mat når du trenger det.

Nok til… tja. Det er 1 løk og 2 bokser med hermetiske tomater + litt andre smaker – så kanskje nok til en langpannepizza eller to?

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 1 time. 10 min forberedelser, 20 min putring med løk, og 30 min putring når tomatene har kommet oppi.

Dette trenger du

1 løk
2-4 hvitløksfedd, en smakssak med hvor mye hvitløk du liker
3 ss god olivenolje
1 kyllingfondcup
1 dl vann
2 ss smør
1 ts salt
1 ts sukker
2 bokser hakket tomat
1 liten neve revet fersk basilikum

Slik gjør du

 

Kutt løk og hvitløk i smått.

Sett en medium stor kjele på komfyren på middels lav varme.

Ha nok olivenolje i at det akkurat dekker bunnen av kjelen. Ha smøret i.

Ha løk og hvitløk i. La putre på middels lav varme i ca 20 minutter, til løken er så myk og blank at den nesten har smeltet i smøret.

Ha i tomater, kyllingfondcup, vann, salt, sukker og basilikum.

La putre i en halvtime til.


 

You’ve got that italian feeling.:-)

#tomatsaus #italiensk #rachaelray #pizzasaus #pastasaus

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg