Jordbær- og rabarbratrifle

Dette er en slags sommer-overdose-dessert. Men som den amerikanske skuespillerinnen Mae West sa: Too much of a good thing can be wonderful!

Trifle er en engelsk måte å lage dessert på, hvor ingrediensene ligger lagvis oppå hverandre. Du kan ha denne i en stor bolle, eller lage porsjonssdessert i vinglass eller dessertboller.

Enkelt fortalt inneholder desserten rabarbrakompott i bunn, et lag med creme fraiche med vanilje, og rørte jordbær oppå der igjen. Pluss hakket pistasjnøtter på toppen.

Åh jadda.

Nok til 4-6 personer

Fra kjøkkenbenk til middagsbord:

Rabarbrakompott tar deg cirka 15 minutter å lage. Å røre jordbær tar omtrent 10 minutter. Å blande inn noen vaniljefrø og litt sukker i et beger med creme fraiche tar cirka 3 minutter, og å hakke noen nøtter cirka 2. Kompotten må avkjøles litt, men du er nå et kort stykke unna en kick-ass dessert, altså.

Dette trenger du

750 gram rabarbra, ca 4 store, tykke stenger
3 dl vann
2 dl sukker
1 ss potetmel
0,5 dl vann
2 stk vaniljestang
1 beger creme fraiche
500 gram jordbær ca et stort beger
50 gram sukker
pistasjnøtter

Slik gjør du

Kutt av de grove endene på rabarbraen, og dra av så mye skinn du klarer.

Kutt dem i mindre biter og ha i kjele sammen med 3 dl vann, 1 dl sukker og frøene fra en vaniljestang. La det koke under lokk i ca 10 minutter.

 

I mellomtiden blander du inn frøene fra en annen vaniljestang sammen med en raus spiseskje med sukker i et beger creme fraiche. Vaniljestangen splitter du med en kniv på langs, og skraper ut alle de myke, mørke frøene som er inni.

 

Etter 10 minutter drar du kjelen til side, og blander inn resten av sukkeret. I en liten bolle rører du ut potetmelet med en halv dl kaldt vann. Ha denne jevningen oppi kompotten, og gi et raskt oppkok igjen. Sett til avkjøling og hell over i en glassbolle.

Rens jordbær. Halvparten kan du dele i to i en bolle, og halvparten kan du dele i smått – seks til åtte biter – og ha i en annen bolle.

Mos de bitene som er delt i to med en potetmoser. Bland inn de små bitene og sukkeret. Vips – så har du fantastiske rørte jordbær. (Skal du fryse dem, må du ha i frysepulver. Cirka 1 ss til 500 gram.)

Hakk noen pistasjnøtter.

Legg kompott i bunn, ha litt creme fraiche over der, og rørte jordbær oppå der igjen.

Topp med hakket pistasjnøtter. Yummi!

#trifle #rabrabra #jordbær #rørtejordbær #rabarbraogjordbærtrifle #dessert #sommerdessert #oppskrift #mat

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg