Jeg lager ikke så mye saus. Hos oss går det mye i søt chilisaus, soyasaus og andre dipper – eller rett og slett en juksesaus av varm creme fraiche med litt sukkerkulør og buljongpulver i. Den er superrask og går til det meste.
Men av og til kan det være ok å slå til med litt ordentlig saus også. Denne for eksempel – passer ypperlig til disse kyllingfrikadellene. Men den passer også godt til annen mat av kylling eller f.eks. svin.
Dette trenger du
5 ss smør/plantemargarin
4 ss hvetemel
6 dl kyllingbuljong (1 terning eller fondcup + vann)
2 eggeplommer
2 ss worcestersaus
1 ts timian
pepper eller sitronpepper
1 ts dijonsennep
+ eventuelt stekesjy fra det du skal lage
Slik gjør du
Varm opp 6 dl kyllingbuljong, enten i gryte eller f.eks. kok opp vann i tekoker og hell over buljongterningen.
Smelt smør/plantemargarin på middels lav varme i en gryte, og ha i melet så fort smøret er smeltet. Pisk til en fin gul krem.
Spe på med litt og litt av den varme kyllingbuljongen.
Da er tid for å sette litt smak på sausen.
Ha i worcestersaus, og pepper eller sitronpepper, f.eks. 1 teskje.
Ha også i 1 raus teskje dijonsennep, hvis du har noe slikt i kjøleskapet.
1 teskje timian passer også fint.
Til slutt rører du inn 2 eggeplommer, og eventuelt stekesjy hvis du har det.
Litt ekstra stekesjy får du ved å ha litt vann (f.eks. 1/2 dl) i stekepanna hvor du har stekt maten, og la det koke opp. Sil dette over i sausen.
NAM!
#saus #kyllingsaus #tilbehør #middag
Is Viagra Safe Severe Penicillin Allergy Touching Amoxicillin [url=http://aaost.com]buy generic cialis online[/url] Viagra Dapoxetin