Salte kjeks

Jeg er veldig glad i Ritz-kjeks. Men de kjeksene er som kjent ganske fulle av palmeolje. Dessverre. Palmeolje er en versting når det gjelder bevaring av regnskogen. 

Så jeg prøver å kutte ned bruken av Ritz, og hva er da bedre ennå lage Ritz-look-a-likes selv?

Det er mitt første forsøk på å lage kjeks, men dette kan jeg gjøre igjen! Mye lettere enn jeg trodde – og veldig stas å servere den hjemmelagede tapenaden sammen med de hjemmelagede kjeksene. Eller til osten for den saks skyld.

Bare prøv selv!    

Nok til ca 50 kjeks (2 brett)

Fra kjøkkenbenk til munn ca 1 time og 15 minutter (inkl. hviletid og steking)

Dette trenger du

300 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 ts salt
60 gram smør i terninger
2 ss nøytral olje
1,7 dl vann
+ smeltet smør og salt når kjeksene kommer ut av ovnen

Slik gjør du

Ha hvetemel og bakepulver i en bolle.

Ha også i sukker, smør i små terninger, salt, olje og vann.

Elt alt godt sammen.

  

Pakk deigen inn i plast, og la den hvile i 30 minutter.

  

Kjevle ut en ganske tynn deig, og stikk ut kjeksene med åpningen på et glass. F.eks. et hvitvinsglass eller et lite kjøkkenglass.

 

Prikk alle kjeksene med en gaffel før du steker de.

Stek kjeksene midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter. Til de er gylne og lysebrune.

Med en gang du tar de ut av ovnen pensler du kjeksene med smeltet smør, og drysser på litt salt.

Avkjøl på rist.

 

Nam nam! Dette er digg!

4 kommentarer

Siste innlegg