Ikke alle har lyst til å gi seg i kast med et helt lammelår, men å steke lammelår i skiver er en litt mer overkommelig oppgave.
Denne varianten snublet jeg over på hjemmesiden til New York Times, men det var den engelske TV-kokken Nigella Lawson som presenterte den.
(Jeg elsker internett – det er så gøy å lete etter oppskrifter der!)
Kjøttet ble så mørt og deilig!
Det er en enkel og rask måte å steke kjøttet med litt saus, og med deilige smaker av hvitløk og appelsin.
Tilbehøret velger du selv. Her funker det meste. For eksempel ris, eller hva med disse rosmarinpotetene?
Husk at kjøttet bør være romtemperert før du steker det, så det er lurt å ta det ut av kjøleskapet minst en halvtime før du setter i gang.
Nok til 4
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30-35 minutter.
Dette trenger du
4 lammelår i skiver
10 hvitløksfedd
2 dl vann
1 appelsin
salt og pepper
1 ss olivenolje
1 ss marsala, sherry eller en annen vin
1 ss finhakket timian
Slik gjør du
Fjern skallet på hvitløksfeddene, og riv halvparten av appelsinen fint på et rivjern.
Kok opp 2 dl vann sammen med hvitløksfeddene og skallet. La koke i ca 10-15 minutter.
Krydre lammelår med salt og pepper på begge sider.
Sett stekepanna på middels høy varme. Brun skivene i 2 minutter på hver side.
Skru varmen ned til middels lav, og etterstek i 5 minutter. Snu et par ganger.
(Jeg har en plate som går fra 1-9, og steker først på 6, så skrur jeg ned til 3.)
Det lønner seg å være nøye med tiden, det er ikke godt med rått kjøtt – og det er ikke noe særlig godt med tørt kjøtt heller.
Ha i vin, saften av appelsinen og finhakket timian i hvitløkskraften.
Hell over lammelårskivene og kok opp.
Løft ut lammelårskivene, skru varmen opp på høy, og la sausen koke inn alene et par minutter.
Hell sausen over skivene og server.