5 tips til turmat

Store deler av landet har tatt vinterferie denne helgen, og nå skal det gås tur – enten på ski eller til fots, i fjellheimen eller i nærområdet. I tillegg til å treffe med skismurningen og fottøyet er det et par andre ting som skal til for å få en god turopplevelse. For eksempel enkel og god turmat som alle liker.

Pølser og pinnebrød er gjengangere, og jeg skal ikke snakke pølsene ned. De er ofte med når vi reiser på tur, som oftest til en liten perle av en øy rett på utsiden av Tvedestrand. Furøya er vårt tursted, selv om isen har lagt seg og vi har en liten pause nå.

Familien er ikke helt bitt av skibasillen, så fjellet får være i fred for oss. Men 5-åringen viser sterke skiglede-tendenser, så det endrer seg antagelig i årene som kommer. Derimot har jeg en cowboy som er fullstendig bitt av båtbasillen, og i år er første året hvor sjekta faktisk ikke er tatt opp i opplag i det hele tatt. I stedet har den reist på sin egen lille vinterferie, og har gjesteplass hos en fisker som holder til i et relativt isfritt område ute ved havet. Dermed blir det i hvert fall båttur på far, selv om vi andre har tatt båtfri.

Men nok om det. Tilbake til maten. Mitt tips er å ikke bli så ambisiøs. Tur skal være gøy, og det skal være lettvint. Det kan gjerne være pølser, men det finnes gode alternativer til grillpølsene som er lettvinte også. Dessuten er det fint med litt variasjon. For se bare her:


Tips 1. Pølselapskaus. La pølsene boltre seg i en enkel lapskaus i en pølsetermos. Da blir middagsfølelsen mer komplett, og man får i seg litt annet også.


Tips 2. Turtortillas. Ha revet ost, skinke, mais, paprika og agurk i tortillas. Rull dem sammen og pakk de inn i ekstra sterk folie eller to runder med vanlig folie. Hiv dem på bålet i 5-10 minutter, og vips så er maten klar.


Tips 3. Bålpizza. Noe annet som er praktisk å pakke inn i folie og hive på bålet 5-10 minutter er pizzabagetter. Smør fine eller grove bagetter med kremost, ha på et lag pizzasaus og fyll med f.eks. pepperoni og revet ost. Enkelt og populært!


Turtips 4. Cæsarwraps er en annen måte å bruke tortillas eller lomper på. Cæsarsalat er en av mine absolutte favorittsalater, kun slått av turtips nr 5.


Turtips 5. Familiens favorittpastasalat. Pastasalat med paprikakylling, ananas, fetaost, sukkererter og valnøtter. Gjerne med pesto til.Her kan du selvfølgelig trekke fra eller legge til noen andre ingredienser, men denne komboen har i hvert fall overlevd – og lever i beste velgående – som favoritt hos oss. Kjempegodt og deilig som turmat!

 

GOD TUR!

 

#turmat #bålpizza #turtortillas #cæsarwraps #pastasalat #pølselapskaus 
 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

5 thoughts on “5 tips til turmat

  1. Ole: åh, så synd! Har lagt ut turmat denne uken siden det er ferie. Men du vet at det ligger mange forskjellige ukemenyer i arkivet? Under kategorien menyer? Så kommer der ny meny neste søndag.:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top