Navnet på denne retten er helt klart en selvmotsigelse, for en risotto inneholder på ingen måte spagetti. Men dette handler mer om fremgangsmåte enn om ingrediensene. En risotto blir fyldig og mektig av å koke inn litt og litt væske i risen, og de er det som skjer med denne spagettien også.
Spagettien brekkes i små biter, og surres i litt olje. Så har du i litt og litt kyllingbuljong, og lar det koke inn mellom hver gang. Til slutt blander du inn parmesan og persille, og vips har du en deilig middag. Som bonus blir dette ganske billig også – og det passer kanskje greit for endel slunkne lommebøker etter ferien?
Dette ble en suksess hos mine to barn (pluss et nabobarn) – og her ble retten umiddelbart omdøpt til smulespagetti.
Spagetti risotto finner du også på min matapp – sammen med over 150 andre forslag til god mat du kan servere på en helt vanlig hverdag.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter.
Dette trenger du
2 ss olivenolje
500 gram spagetti, jeg bruker fullkorn
2 hvitløksfedd
8 dl kyllingbuljong/grønnsaksbuljong, vann + to terninger eller fondcups.
1 ts chili
1/2 ts salt
4 ss revet parmesan
1 potte persille
Slik gjør du
Bryt spagettien i små biter, et par centimeter lange.
Kok opp 8 dl kyllingbuljong.
Ha en stor kjele på middels varme, og ha i olivenolje.
Surr spagettibitene i oljen i 3-5 minutter mens du rører konstant.
Ha i finhakket hvitløk og surr et halvt minutt til.
Ha i 2 dl buljong, og rørekok helt til all væsken er kokt inn. Det tar ca 2-3 minutter. Forsett med 2 dl til. Slik holder du på til alle buljongen er forsvunnet inn i spagettien din.
Skru ned varmen på lavt, og ha i salt og chili som du rører inn.
Trekk kjelen av varmen.
Rør inn revet parmesan og finhakket persille.
Server med ekstra parmesan.
Dette var godt!
Buy Vibramycin Doxycycline New Zealand [url=http://achetercialisfr.com]cialis achat canada[/url] Clomid Avant Ovulation Sibusat Feline Amoxicillin