Jeg har etter hvert prøvd meg frem med mange forskjellige pizzavarianter, og det er selvfølgelig den italienske pizzaen jeg setter høyest. Tynn, sprø bunn med forskjellig fyll. Ingenting slår den – og aller helst vil jeg spise den i Italia. Men det får bli en gang i fremtiden. Enn så lenge går det bra å spise den hjemme også.
For ikke så lenge siden testet jeg også glutenfri pizza – med stor suksess. Også denne bunnen ble tynn og sprø – ikke så ulikt den tradisjonelle italienske pizzaen.
Men det finnes også et utall snarveier til en god pizzaopplevelse – ved å bruke de forskjellige flate brødene man allerede finner i butikken. For eksempel noe så enkelt som pitapizza. Genialt for deg som har skikkelig dårlig tid, men gjerne vil ha en pizzaopplevelse. Det samme gjelder tortillas i stekepanna, denne tortilla capresen er kjempegod! Tikka pizza med de tykke nanbrødene du får i dagligvarebutikken er også noe jeg trygt kan anbefale. Du kan selvsagt også bruke de halvferdige pizzabunnene man har i butikken. Hva med en sunn og god variant med laks?
Men av alle snarveier, tror jeg faktisk det tynne nanbrødet du finner i innvandrerbutikker eller andre spesialbutikker er det som som egner seg best, og det som havner nærmest den ekte italienske. Her i Tvedestrand har vi en fin liten butikk som heter Lundis som selger disse.
Jeg er litt sånn laget at jeg er mest begeistret for det jeg lagde sist – men altså – dette blir en gjenganger. Denne fungerer kjempegodt med bare litt skinke og ost, men min favoritt er tomat og mozzarella.
Fra kjøkkenbenk til pizzahimmelen, 20 minutter.
Jeg sverger til en enkel tomatsaus som du kan kjøre i stavmikser, men du kan også lage en hvit pizza ved å bruke creme fraiche, og f.eks. noe god skinke, litt blåmuggost og noen valnøtter. Deilig!
Dette trenger du for min nye favoritt
tynne, halvstekte nanbrød
1 boks hakket tomat
1/2 neve basilikum
litt kajennepepper, f.eks. 1/4 ts
1 ts sukker
1 ts salt
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
tomater
litt revet gulost
mozzarella
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader.
Hiv hakket tomat, basilikum, 1 fedd hvitløk, salt, sukker, olivenolje og kajennepepper i stavmikseren. Kjør på full guffe til en fin og jevn saus.
Smør tomatsaus på de tynne nanbrødene.
Ha på litt revet gulost.
Så noen skiver tomat, og noen skiver mozzarella.
Sett midt i ovnen og stek i ca 10 minutter, til osten bobler og ser veldig innbydende ut.
Sånn. Oh, pizzahimmel!
#pizza #nanbrød #nanpizza #tomatogmozzarella #raskpizza #juksepizza
Så lekker den så ut (:
Naam! Så god den så ut! 🙂
Viagra Pros Y Contras Discount On Celebrex [url=http://cialisong.com]cialis without prescription[/url] Paxil For Sale Zithromax Oral Suspension Cialis Generico Opiniones