Dette er en no-brainer av en hverdagsmiddag, familievennlig, rask og veldig lite krevende ved kjøkkenbenken. Brun noen kyllingbiter, hiv de og resten av ingrediensene i en gryte, og la putre i 20 minutter. Ferdig.
Gryta krydres med litt chili, og her er det opp til deg hvor sterk du vil ha den. Vi har en 4-åring og en 6-åring, så her i huset blir det ikke så hot – det holder med en teskje.
Gryta finner du også på min matapp, sammen med over 150 andre hverdagsmiddager. En fin venn i middagsnøden, som også foreslår forskjellige middagsalternativer for deg hvis du vil. Ingrediensene kan du legge rett i en handleliste som du kan bygge ut med andre ting du trenger.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.
Dette trenger du
kyllingfilet eller bryst, 400-600 gram
2 ss olivenolje
2,5 dl hvit langkornet ris. Basmati-, jasmin- eller middagsris.
5 dl kyllingbuljong, vann pluss en terning
1 boks hakket tomat, 400 ml
1 ss tomatpure
1 hvitløksfedd
1 ts chili eller mer
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 pakke amerikansk grønnsaksblanding, ca 300-400 gram
Slik gjør du
Skjær eller klipp kyllingen i mindre biter.
Brun dem på middels høy varme i stekepanna. De skal ikke bli gjennomstekt, men bare få litt brunfarge på begge sider.
Ha i olivenolje i en større gryte, og surr risen i oljen i et par minutter før du har i hakket tomat og kyllingbuljong.
Ha også i de frosne grønnsakene.
Ha også i tomatpure, finrevet hvitløk og krydder. Chili, salt og pepper.
La putre under lokk i ca 20 minutter.
Da er det middag!
#kylling #kyllingogris #meksikanskkyllingogris #hverdagsmat #hverdagsmiddag #altienform
det så da meget godt ut

fin oppskrift
ha en fin dag
Så kjempegodt ut dette
Enkel oppskrift, lettvint å koke risen i sammen med resten. Men de frosne grønnsakene bør kanskje i litt mer mot slutten slik at de ikke blir overkokte.