Rask fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng er veldig godt, syns jeg. Aberet er at den trenger 40 minutter i ovnen, i tillegg til litt forarbeid, så du kan fort komme opp i en time.

Denne fiskegratengen lager du på 35 minutter.

15 minutter forberedelser, 15 minutter ved grytene, og 3-4 minutter under grillen i komfyren. Ganske arbeidsintensiv – men veldig rask. Også smaker den himmelsk!

Bruk gjerne en enkel råkostsalat som tilbehør, eventuelt noe makaroni.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 35 minutter.

Jeg har forelsket meg i en genial ingrediens som de blant annet selger på Meny. Det er en liten flaske fra produsenten Vinichef (125 ml) som heter 5 flasker hvitvin. Den finnes også som 5 flasker rødvin. Det er rett og slett redusert vin. Tidligere sparte jeg og frøs ned vinslanter til bruk i sauser osv, men 1 ts av denne + vann gjør samme nytten. En god investering som varer lenge.

Du kan også ha noen ferske reker i denne hvis du vil.

Jeg kjøper en oppskåret loff som jeg har i frysa. Da er det lett å ta de antall skivene du trenger hvis du skal ha smuletopping som her, og de tiner fort hvis du legger dem ved siden av hverandre på kjøkkenbenken. 10 minutter eller så. Eller ta de opp om morgenen, så har du perfekt loff når du skal lage maten.

Dette trenger du

400 gram torskefilet skinn og benfri, eller en miks av fiskeslag
1 ss olivenolje
2 sjalottløk finhakket
1,5 dl hvitvin eller fiskebuljong evt 1 ts redusert hvitvinekstrakt + vann
1 laurbærblad
200 gram sjampinjonger 
1 dl creme fraiche
2,5 dl frosne erter
3 ss smør smeltet
5-6 skiver loff, helst daggammel eventuelt opptint
salt
pepper
persille til pynt, hvis du har

Slik gjør du

Kjør loffen til smuler i stavmikser.

Finhakk sjalottløk og del sjampinjonger i skiver.

Kutt opp fiskefiletene i biter. Finn også frem erter og creme fraiche.

Du trenger også et laurbærblad og hvitvin/buljong eller hvitvinsekstrakt. I tillegg til salt, pepper, smør og olje.

Sett på komfyren (grill) 225 grader, og finn frem en stor og en liten kjele. Begge på middels varme.

Smelt smøret i den lille kjelen, og ha loffsmulene i når det er smeltet. Sett til side.

I den store gryta blanker du sjalottløk på middels lav varme i olje i 2-3 minutter, før du tilsetter vin/buljong, laurbærblad og sopp og rører et par minutter til.

Ha i fisken, skru ned varmen litt, og sett på lokk. Damp i 5-6 minutter, før du blander inn erter, creme fraiche, salt og pepper.

Hell over i en ildfast form.

Ha loffsmulene over.

Sett under grillen til toppingen har fått en fin stekefarge og det bobler friskt i gratengen.

Skikkelig fin fiskemiddag!

#fiskegrateng #raskfiskegrateng #fisk #middag #oppskrift   

 

Print

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg