Lynraske kokostopper

Løper du rundt deg selv og ser ikke helt hvordan du skal få til å bake noe som helst før jul egentlig?

Look no further.

Dette er julebakst som de fleste klarer å få til. De er helt supre å lage for de som ikke ønsker å bruke all verdens tid på bakst. Fire ingredienser og en liten stund ved kjøkkenbenken, og vips kan du hive dem i ovnen. Glutenfrie er de også.

Dessuten er resultatet utrolig godt!  

Det handler rett og slett om å piske eggehviter og melis, før du blander inn kokosmasse og hakket sjokolade.

Du kan også ha litt nøtter i disse hvis du vil – men det er slettes ikke nødvendig.

Her har jeg brukt mørk sjokolade, men bruk den sjokoladen du vil.

Nok til nesten tre fulle bakebrett.

Fra kjøkkenbenk til kakeboks: Deigen lager du på 5-10 minutter, stekingen av et brett er 15-20 minutter.

Dette trenger du

4 eggehviter
300 gram melis
1 plate kokesjokolade eller annen sjokolade
1 pose kokosmasse (250 gram)
eventuelt litt nøtter også hvis du vil

Slik gjør du det

 

Sett stekeovnen på 180 grader.

Pisk eggehviter og melis til en tykk, fin og ganske stiv masse.

Rør inn kokosmassen.

Rør inn hakket sjokolade og eventuelt de nøttene du vil ha. Her har jeg tatt med litt hasselnøtter og mandler, og kjørt det i stavmikser.

 

En spiseskje blir for stor, en teskje blir for liten. En raus barneskje blir helt perfekt.

Legg små topper utover på bakepapir med barneskjea. Det er en litt toppet skje. Hvis du bruker spiseskje må du være forsiktig med mengden.

Stek på 180 grader i 15-20 minutter midt i ovnen. Mine var ferdige etter 16 minutter. De skal bli lysebrune.

Gled deg til å smake!

#kokostopper #julebakst #jul #kokos #sjokolade #oppskrift #bakst #kokosmakroner

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg