Wok med steinbit

Utvalget av fisk blir stadig bedre i norske butikker, selv hos de billigste. Det er godt nytt for oss forbrukere, det gjør det lettere å variere middagene våre.

Her får du oppskrift på en wok-variant med steinbit, gode grønnsaker og krydder. Du kan selvsagt bytte ut steinbiten med annen hvit fisk, men får du tak i det så er det veldig godt med den faste, smaksrike steinbiten.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 30 minutter

Dette trenger du

400 gram steinbit
1/2 ts salt
1 ss gurkemeie (1 teskje pluss 1 teskje etterpå)
1 ts spisskummin
1 ts løkfrø, også kjent som nigella-frø, kan skippes
1 tommel ingefær
2 løk
matolje som tåler høy varme, f.eks. solsikke eller raps
1 ts chilipulver
1 blomkål
1 aubergine
1-2 chili
koriander

Slik gjør du

Skjær fisken i mindre biter. Krydre fisken med salt og en teskje gurkemeie.

Sett til side.

Skrell løk og ingefær, og kjør begge deler i stavmikser sammen med 1/2 dl vann og spisskummin. Det skal bli en fin og tykk pasta.

Varm olje i wok på middels høy varme.

Stek først fisken slik at den får skorpe. Sett til side.

Ha i litt mer olje. Ha i løkfrø i cirka 15 sekunder før du har i løkpastaen.

Surr et minutt før du har i krydderet.(resten av gurkemeien også)

Skru ned til middels varme. Så har du i biter av aubergine, chili og blomkål.

Ha i litt vann, sett lokk på woken, la putre under lokk i 10 minutter.

Så har du fisken, eventuelt litt mer vann og putrer i 3-4 minutter til.

Server med koriander.

#wok #steinbit #steinbitwok #fiskemiddag #fisk #hverdagsmiddag #helgemiddag #festmiddag #middag 

 

    

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg