Utvalget av fisk blir stadig bedre i norske butikker, selv hos de billigste. Det er godt nytt for oss forbrukere, det gjør det lettere å variere middagene våre.
Her får du oppskrift på en wok-variant med steinbit, gode grønnsaker og krydder. Du kan selvsagt bytte ut steinbiten med annen hvit fisk, men får du tak i det så er det veldig godt med den faste, smaksrike steinbiten.
Nok til 4
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 30 minutter
Dette trenger du
400 gram steinbit
1/2 ts salt
1 ss gurkemeie (1 teskje pluss 1 teskje etterpå)
1 ts spisskummin
1 ts løkfrø, også kjent som nigella-frø, kan skippes
1 tommel ingefær
2 løk
matolje som tåler høy varme, f.eks. solsikke eller raps
1 ts chilipulver
1 blomkål
1 aubergine
1-2 chili
koriander
Slik gjør du
Skjær fisken i mindre biter. Krydre fisken med salt og en teskje gurkemeie.
Sett til side.
Skrell løk og ingefær, og kjør begge deler i stavmikser sammen med 1/2 dl vann og spisskummin. Det skal bli en fin og tykk pasta.
Varm olje i wok på middels høy varme.
Stek først fisken slik at den får skorpe. Sett til side.
Ha i litt mer olje. Ha i løkfrø i cirka 15 sekunder før du har i løkpastaen.
Surr et minutt før du har i krydderet.(resten av gurkemeien også)
Skru ned til middels varme. Så har du i biter av aubergine, chili og blomkål.
Ha i litt vann, sett lokk på woken, la putre under lokk i 10 minutter.
Så har du fisken, eventuelt litt mer vann og putrer i 3-4 minutter til.
Server med koriander.
#wok #steinbit #steinbitwok #fiskemiddag #fisk #hverdagsmiddag #helgemiddag #festmiddag #middag
Hmmm. Ser kjempegodt ut! 🙂 Nam nam
Comentarios Sobre Priligy [url=http://6drugs.com]cialis 5mg[/url] Nonprescription Levitra Best Online Drugstore