Skal du ha besøk av en vegetarianer i sommerferien? Jeg har inntrykk av at det stadig er flere vegetarianere blant oss, særlig blant de yngre generasjonene. Min niese for eksempel. Så når jeg inviterer til grillfest for hele familien, er det hyggelig å kunne servere henne noe annet enn tilbehør. Og gjerne noe som har vært innom grillen. Disse vegetarburgerne funket helt glitrende, og de var veldig enkle å lage også.
Du skyller røde linser, og moser dem med stavmikser sammen med litt linfrø, potetmel, olje og krydder. Etter at deigen har hvilt en 15 minutters tid, har du tre store fine burgere.
Men litt coleslaw – eller f.eks. hjemmelaget ketchup på grillbordet er det duket for fest!
Nok til 3 hamburgere.
Fra kjøkkenbenk til grill, 30 minutter.
Dette trenger du
cirka 340 g røde linser (for eksempel to bokser fra GoGreen)
3 ss potetmel
2 ss linfrø
2 ss vann
1 ss nøytral matolje, jeg bruker rapsolje
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts paprikapulver
litt grillsaus eller marinade
Slik gjør du
Skyll linsene og la dem renne godt av seg i en sil.
Bland alle ingrediensene unntatt grillsaus/marinade og mos med en stavmikser til en jevn konsistens.
La burgermassen hvile i 15 minutter.
Form jevnstore burgere med hendene. Du kan smøre inn hendene med rapsolje eller annen nøytral matolje, da er det enkelt å forme burgere og de slipper lett.
Grilles noen minutter på hver side, til de har fått en sprø og fin skorpe. Pensle burgerne med grillsaus eller marinade om du vil. Jeg brukte en plommegrillsaus som var veldig god, men det meste fungerer nok på disse.
Klar for burger!
#vegetarburger #linseburger #burger #grillmat #vegetarmat #sommermat