Denne geniale artisjokk-kremen bruker jeg ofte på ciabatta sammen med litt god skinke (gjerne litt tomat også), og kanskje en timiankvist. Et parmesandryss over går også veldig fint.
Det er en ideell smårett du kan servere til lunsj eller kvelds, eller som del av en buffet. Kremen kan også brukes som pizzasaus.
Og den er ufattelig god. Synes jeg. Jeg er i det hele tatt veldig glad i artisjokker, selv om jeg aldri helt får taket på om denne grønnsaken skal kalles artisjokk eller artiskokk. Samma det, egentlig – godt smaker det i hvert fall!
I stavmikser lager du kremen på under 5 minutter, med litt hvitløk og olivenolje. Og det er heller ikke mange minuttene som skal til i stekeovnen før sandwichene kan settes på bordet.
Kjøp f.eks. halvstekte ciabattas, og følg stekeanvisningene.
Du kan også lage Ciabatta veldig enkel selv.
Dette trenger du
Krem
1 boks artisjokkhjerter
2 ss god olivenolje
1 fedd hvitløk
Topping
god skinke, f.eks. serrano eller parma
sherrytomater
parmesan
ciabattas eller andre sandwichbrød
Slik gjør du
Kjør avrente hjerter,olivenolje og et hvitløksfedd i stavmikser til en fin krem. Hvis den blader seg, kan du bare ha i litt mer olivenolje.
Smør på krem, legg på skinke og litt timian (eventuelt noen skiver sherrytomater hvis du vil). Stek etter anvisning.
Server gjerne med litt revet parmesan, og kanskje noen drypp med god olivenolje. Slurp!
#artisjokk #artiskokk #kremetartisjokk #artisjokkrem #sandwich #ciabatta #skinke
Så godt det så ut!
Herlig, det er lite som slår varme rundstykker og godt pålegg igunn

Statera Marit Ebeltoft: Veldig enig!:-D