Lapper er finfine å bruke i nista i stedet for brødskiver.
Disse er laget av cottage cheese, egg og havregryn, og holder seg bra noen dager i folie i kjøleskapet.
Bruk det samme på lappene som du ville brukt på en brødskive eller et knekkebrød. De er også gode med litt cottage cheese, bær og noen honningdrypp oppå.
Nok til cirka 12 lapper.
Fra kjøkkenbenk til hånd, 30 minutter. 10 minutters svelling, 20 minutter med steking.
Dette trenger du
6 egg
ca 150-200 gram cottage cheese, mager eller vanlig
2,5 dl havregryn
1/2-1 ts natron
Slik gjør du
Kjør egg, cottage cheese og natron i stavmikser til det skummer.
Rør inn havregryn.
La svelle i 10 minutter.
Stek på middels varme i stekepanna, du får plass til tre lapper av gangen.
Snu når de er brune på en side, og stek de brune på den andre siden også.
Oppbevares i plastboks eller aluminiumsfolie i kjøleskapet.
#lapper #cottagecheese #havregryn #natron #frokost #lunsj #matpakke
Deilige saftige lapper 😀
Nam! Disse må jeg prøve! 🙂
Ca kilokalorier for disse lappene?
Så digg ut. Disse må prøves på lørdags morgen! Prøvd flere av dine oppskrifter og de smaker kjempe godt 😊👌🏻
Roar BB: Nå regner ikke jeg kalorier, men i enn annen oppskrift (som i tillegg hadde rosiner) var det regnet cirka 110 kcal per lapp.:)
Jørn: Så hyggelig å høre!:)
StrikkeSiri: De er verdt et forsøk,ja.:)
Statera Marit Ebeltoft: Jepp!:)
Ser gode ut. De må jeg prøve.
Tips: Du burde legge inn en “skriv ut” knapp
Dennis: Hei! takk for tips – jeg er på saken.:) Bloggen har vært igjennom en ganske stor omlegging, så alt er ikke helt på stell ennå… Men det kommer, det kommer.:)
Går det fint å fryse de?
Elise: Det har jeg ikke testet ennå, for de holder seg fint et par dager i kjøleskapet. Men det vil jeg tro går veldig bra.:)