Kylling i rødvin

Coq au vin (uttales kåkk-å-væ) er en klassisk fransk rett hvor hovedingrediensen er en hanekylling. Og en hel flaske vin. Og masse annet snadder.

“Gryta skulle helst lages av en gammel hane som var blitt så irriterende at den bare måtte drepes, eventuelt av ei gammel, trist høne som ikke lenger orket verpe” Sitat Andreas Viestad.

Jeg skal på jakt etter en god, gammeldags høne en dag og lage en skikkelig Coq au vin. Er man over gjennomsnittet matinteressert er liksom dette en av klassikerne som man må innom en gang. Eller flere.

Men hane/høne må marineres –  gjerne over natta – og den skal kokes ganske lenge. Så du må liksom sette av en dag eller to.

I mellomtiden er det fullt lovlig, faktisk anbefalt, å lage denne snarveien til Coq au vin av kylling. På 40 minutter. Fantastisk godt det også! Passer glimrende som fest- gjeste- helgemat.

Litt usikker på dette med kylling for tiden? Les mer om kylling her.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 40 minutter,

Dette trenger du  

5-10 sjalottløk
250 gram sjampinjonger
100-150 gram bacon (gjerne terninger)
600 kyllingfilet – gjerne noen fine, store kyllingbryst av den økologisk typen
2 ss hvetemel
3 dl rødvin
3 dl grønnsaksbuljong 1 terning + vann
1 laurbærblad
15 gram mørk sjokolade, gjerne 70 % kakaoinnhold
1 laurbærblad
persille
matolje
salt og pepper
ris eller potetmos (for eksempel denne potetmosen)

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader, og sett på ris. (eller kok potetbiter til mos) 

Brun bacon i stekepanna på middels høy varme. Ha bacon over i en romslig ildfast form. La  fettet bli igjen i stekepanna.

Brun sjampinjongen i baconfettet og ha den også i formen.

Skru ned varmen på stekepanna til middels lav, og blank sjalottløken også i panna. Ha i formen.

Vend kyllingstykkene (her er to store bryst blitt til 4 stykker) i hvetemel, og brun på begge sider på middels varme i stekepanna. Salte og pepre underveis.

Ha rødvin, buljong og sjokolade i panna og gi et oppkok.

Ha en neve finhakket persille og et laurbærblad også i kraften.

Fisk ut kyllingstykkene og legg over grønnsaker og bacon i formen. 

Hell over kraften.

Etterstek i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.

Server med ris eller potetmos.

NAM!

#kyllingirødvin #coqauvin #kylling #rødvin #franskmat #middag #oppskrifft #matlaging #mat

 

 

 

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top