Bacalam

Jeg er veldig glad i en tradisjonell Bacalo. 

Men hvis klippfisk ikke er din greie – som det heter så fint – så er det ingen grunn til å ikke bruke ingrediensene til en god bacalao sammen med lammekjøtt i stedet.

Nemlig masse tomat, løk og olivenolje – og litt god tid.

SÅ godt!

 

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 3 1/2 time. 3 av disse timene i ovnen.

Dette trenger du

1 kg fårikålkjøtt, lammebog e.l. i grove biter
1/2 ts chilipulver
1 ts salt
1 ts pepper
2 mellomstore løk
2 røde paprika
1-2 fedd hvitløk
2 bokser hakket tomat
2-3 dl god olivenolje
noen oliven hvis du vil

Slik gjør du

Brun lammekjøttet på middels høy varme raskt på alle sider i stekepanna. La det få litt farge – grått kjøtt er ikke noe spennende.

 

Så kutter du løk, hvitløk og paprika i smått.

Surr dette også i stekepanna – på middels lav varme. Til det er litt mykt, sånn en 5 minutters tid.

 

Ha kjøtt og grønnsaker sammen med krydder, tomat og olje i en gryte med lokk (eller i en ildfast form med lokk) og la det stå midt i ovnen på 150 grader i 3 timer.

 

  

Nam, nam – Bacalam!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg