Mammas kjøttboller

I vår familie er det veldig utbredt med buffet i familieselskaper. Mamma er veldig glad i og ikke minst god til å lage mat, og har mange faste favoritter på disse buffetene.

Blant annet disse kjøttbollene, som du skal være bra sær for ikke å like. De er ideelle til det meste, enten vi snakker tapas, buffet eller middag på en helt vanlig hverdag. Lag dem for eksempel sammen med denne gode potetmosen, og noen grønnsaker. Et perfekt måltid! 

Kutt løken i smått, eller mos den i stavmikser så den blander seg mer med deigen ellers. Smak og behag.

Jeg liker å steke kjøttbollene 10 minutter i ovnen, men du kan også brune dem i panne. 

Nok til 4 

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 25-35 minutter.

Dette trenger du

4-500 gram kjøttdeig
4-500 gram svinekjøttdeig
1 løk
3 hvitløksfedd
3 ss ketchup
2 ts soyasaus
litt pepper og salt

Slik gjør du

Riv/hakk løk og hvitløk, og bland alt godt.

Form kjøttboller med en spiseskje og en ren og pen hånd.

Stek kjøttbollene på 225 grader i 10 minutter midt i ovnen, eller brun dem på alle sider på middels høy varme i stekepanna.

 

Trenger du en rask saus ved siden av, kan du f.eks. varme et beger creme fraiche, og ha en buljongterning oppi, samt noen dråper sukkerkulør hvis du har. Brun saus på 3 minutter.;-)

#oppskrift #mat #middag #kjøttboller #kjøttdeig #tapas #hverdagsmiddag 

 

Print

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg