Lompe-lasagne

Lasagne med speltlomper i stedet for lasagneplater har gått sin seiersgang på internett, og endelig fikk jeg testet det ut jeg også.

Og det må jeg si fungerer overraskende godt! (Selv om mammas lasagne fortsatt er øverst på pallen.)

Jeg valgte å lage omtrent det samme fyllet som jeg bruker i vanlig lasagne, men byttet ut kjøttdeig med karbonadedeig for en magrere variant, i tillegg til at hvit saus ble erstattet med cottage cheese.

Det er altså fullt mulig å lage god kosemat på en ganske sunn måte! Denne likte jeg godt, lompene var en fine erstatning for pastaen. 

   

Nok til en vanlig ildfast form

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 45 minutter (20-30 minutter i ovn)

Dette trenger du

500-600 gram karbonadedeig
1 stor løk eller 2 små
200 gram tomatpure
2 never revet gulost
1 beger cottage cheese (3 dl)
4 speltlomper
salt og pepper

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader. 

Stek løken blank og fin i stekepanna på middels varme. Stek karbonadedeigen også, ha i litt salt og pepper – kanskje 1 ts av hvert.

Bland tomatpureen med karbonadedeigen og løken i panna og  la putre et par minutter.

Finn frem cottagecheese og speltlomper. Samt litt revet gulost.

   

Legg først et lag med kjøttsaus i bunn.

Legg to lomper oppå kjøttsausen.

Smør et lag cottage cheese på lompene, før du gjentar hele prosessen en gang til. Resten av kjøttsausen, to lomper og cottage cheese.

Dryss på litt gulost til slutt.

Stek midt i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter til osten er gyllen og fin.

Godt med grønn salat ved siden av også.:)

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top