Pasta med pesto og tomat

Når jeg først lager pesto, lager jeg gjerne et par glass. Det er så deilig til så mye!

Først og fremst til min pastasalat, som jeg har laget til ulike anledninger i over 25 år. Jeg blir aldri lei  av den, og det tror jeg ikke omgangskretsen min blir heller. Fint å ha en rett som er så… bankers! Passer like fint til en jentekveld som til medbragt niste en solskinnsdag på skjæra om sommeren.

Eller i disse nydelige lefserullene! Men også på laks, på ostesmørbrødpizza eller i pasta.

Som i denne. En frisk og deilig gratinert pasta med pesto, litt ost og sherrytomater. En enkel og nydelig middag, rett og slett.

(Er det fortsatt pesto igjen? Bruk det som pålegg på ristet brød. Nyyydelig!) 

Nok til en ildfast form

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 20-30 minutter.

Her kan du ha mer eller mindre tomater, mer eller mindre ost, mer eller mindre pesto – og gjerne litt fløte også for en mer kremet rett. 

Dette trenger du

ca 400-500 gram kort pasta
ca 5 dl sherrytomater delt i to
2 dl revet gulost eller mer
pesto, gjerne 5 ss eller mer
parmesan

Slik gjør du  

Sett stekeovnen på 200 grader.

Kok opp pastaen i lettsaltet vann, etter anvisning på pakka.

Vask tomatene og del dem i to.

 

Riv litt os også, mens pastaen koker.

Når pastaen er ferdig heller du av vannet, og blander inn så mye pesto som du liker. (Eventuelt noe fløte også)

Så blander du inn tomatene.

Osten kan du enten blande inn, eller drysse som et lokk på toppen.

Stek midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter (eller til ostelokket er gyllent.)

Server med litt revet parmesan.  

4 kommentarer

Siste innlegg