Kebab

Noen ganger er det topp med litt fysemat, som for eksempel en god kebab. Og å lage kebab er jo faktisk latterlig enkelt å gjøre selv.

Bare sjekk her.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-30 minutter

Dette trenger du

500 g karbonadedeig eller kjøttdeig av lam

1 hvitløkfedd

1 ss fullkornmel

2 ss olivenolje

1 ss kebabkrydder

1 egg

salt og nykvernet pepper

4-8 pitabrød

 

dressing

2 dl lettrømme eller gresk yoghurt

1 ss kebabkrydder eller paprikakrydder

saft av 1 sitron

4-5 ss olivenolje

litt finhakket bladpersille eller vanlig persille
salt og nykvernet pepper

 

Også er det godt med salat, agurk, tomat, granateplefrø eller andre ting du liker

Slik gjør du

Santa Maria har en krydderblanding som er en miks av sort pepper, spisskummin, oregano, paprika, kajennepepper, gurkemeie, koriander og chilipepper.

Den passer veldig godt til en kjapp kebab-løsning. (Nei, jeg får ikke betalt for å skrive dette.:))

 

 

Stek kjøttdeigen i  olje i stekepanna, og rør inn mel, finrevet hvitløk, egg og krydder.  

I mellomtiden steker du pitabrødene etter anvisning på pakka, og blander sammen dressing.
 

Når pitabrødene er ferdige, legger du den stekte kjøttdeigen flatt på et bakepapir og kjører det under grillen i ovnen et par minutter.
 

 
Fyll pitabrødene med kjøttdeig, grønt og dressing.

 

Da er det mat!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg