Kebab

Noen ganger er det topp med litt fysemat, som for eksempel en god kebab. Og å lage kebab er jo faktisk latterlig enkelt å gjøre selv.

Bare sjekk her.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-30 minutter

Dette trenger du

500 g karbonadedeig eller kjøttdeig av lam

1 hvitløkfedd

1 ss fullkornmel

2 ss olivenolje

1 ss kebabkrydder

1 egg

salt og nykvernet pepper

4-8 pitabrød

 

dressing

2 dl lettrømme eller gresk yoghurt

1 ss kebabkrydder eller paprikakrydder

saft av 1 sitron

4-5 ss olivenolje

litt finhakket bladpersille eller vanlig persille
salt og nykvernet pepper

 

Også er det godt med salat, agurk, tomat, granateplefrø eller andre ting du liker

Slik gjør du

Santa Maria har en krydderblanding som er en miks av sort pepper, spisskummin, oregano, paprika, kajennepepper, gurkemeie, koriander og chilipepper.

Den passer veldig godt til en kjapp kebab-løsning. (Nei, jeg får ikke betalt for å skrive dette.:))

 

 

Stek kjøttdeigen i  olje i stekepanna, og rør inn mel, finrevet hvitløk, egg og krydder.  

I mellomtiden steker du pitabrødene etter anvisning på pakka, og blander sammen dressing.
 

Når pitabrødene er ferdige, legger du den stekte kjøttdeigen flatt på et bakepapir og kjører det under grillen i ovnen et par minutter.
 

 
Fyll pitabrødene med kjøttdeig, grønt og dressing.

 

Da er det mat!

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

3 thoughts on “Kebab

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top