Krabbetaco

Etter hvert som barna har blitt større er vi blitt en klassisk taco-familie. Vi rigger oss til foran TVen på fredagskvelden med skåler fylt av kjøttdeig, ost, grønnsaker og sauser. Det er veldig koselig, og vi får en fin familiekveld sammen. 

Jeg lager salsa og guacamole selv, og det synes jeg hever måltidet flere hakk. Selv om jeg tipper at 6- og 8-åringen ikke kunne brydd seg mindre. Det er nok mest for oss voksne.

Men en kollega tipset meg om denne krabbetacoen, så forrige fredag var det noen nye skåler blant de gamle. Krabbekjøtt (fra fylte skjell), reddik og den nydelig chilisausen sriracha hadde funnet veien mellom maiskorn og agurkbiter,

Og Guacamolen var byttet ut med en avokado-mos med hvitløk, koriander, lime og vårløk.

Og altså – smattingen fra sofaen kunne du sikkert høre helt til nabobyen Arendal. Du verden så godt dette var! 

Prøv, prøv!

Dette trenger du

Maistortillas (min kollega kom – etter prøve og feilemetoden – frem  til at den tortillaen fungerte best)
krabbekjøtt
avokado most med gaffel, og blandet i med en skvis lime, et revet fedd hvitløk, litt hakket vårløk og koriander
skiver av reddik, gjerne ekstra vårløk også hvis du vil
lettrømme
chilisaus – vi er tussete etter sriracha

Slik gjør du

Varm tortillas etter anvisning på pakka.

Ha på krabbekjøtt.

Ha avokadomos oppå krabbekjøttet.

Ha rømme oppå der igjen, og noen skiver med reddik oppå der. Pluss vårløk hvis du vil. Og for eksempel mer koriander.

Topp med litt hot og yammi chilisaus.

Kjør taco-show!

6 kommentarer

Siste innlegg