En relish er en saus av hakket grønnsaker eller frukt – eller som her – en blandings. Den serveres kald, og du kan bruke den til pølser, på kjøttpålegg eller som tilbehør ved siden av kjøtt til middag. Eller til ost. En veldig anvendelig sak, altså.
Her har pappa sine rips fra hagen fått følge av rødløk, rød paprika, chili og mye annet godt. Oppskriften fant jeg på BBC GoodFood.
Denne gir deg masse ekstra smak på maten, det hever liksom alt opp et nivå. Det er raskt å lage, og du kan ha det i kjøleskapet i en 3 ukers tid.
Nok til et stort glass med relish, 3-4 dl.
Fra kjøkkenbenk til bord, ca 20-25 minutter.
Dette trenger du
200 gram rips
2 rødløk
1 rød paprika
2 ss olivenolje
1 rød chili
2 fedd hvitløk
1 ts revet ingefær
2 dl rødvinseddik
140 gram brunt sukker
1 ts fivespice-krydder
1 ts salt
Slik gjør du
Finhakk rødløk og paprika. Bland det med olje, stek mykt på middels lav varme i 5-8 minutter. Hell over i en bolle.
Finhakk hvitløk og chili, og ha sammen med revet ingefær og halvparten av eddiken i panna. Kok opp i 2-3 minutter.
Ha løkblandingen tilbake i panna sammen med resten av eddiken, sukker, krudder og salt. Kok i ytterligere 5 minutter.
Ha i rips. Kok i 5 minutter til, til ripsa begynner å gå i oppløsning, men fortsatt ligner på rips.
Ha over i en beholder som tåler varme, og ha på lokk.
Sånn!:)
#rips #relish #ripsrelish #tilbehør #kjøtt #saus
Get Generic Provera Mastercard Accepted Riverside Viagra Canadian Pharmacy Low Cost Alternatives And Viagra [url=http://via100mg.com]buy viagra online[/url] Acheter Kamagra Par Internet